© A. Hansen

Anklager vil sende 85-årig dame i fængsel for at køre mod kørselsretning

Det var et uheld, da en ældre dame kørte den forkerte vej på motorvejen. Anklagemyndigheden vil sende hende i fængsel og konfiskere hendes bil.

1. april 2022 af Mikkel Thomsager

Loven om vanvidsbilisme kom til verden, efter at en person, der viste sig at være en politimand i en privat bil, blev påkørt og dræbt af en påvirket rockertype i en Audi A6. 

Men står det til anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi, vil samme lov nu sende en 85-årige dame i fængsel. Hendes bil bliver også konfiskeret, fordi hun kørte i modsat retning på en motorvej.

Hændelsen fandt sted den 26. november 2021 kl. 17.27 i det sydgående spor på Sønderjyske Motorvej ved Frøslev i Padborg, hvor den ældre dame uforvarende kom til at køre på motorvejen i det forkerte spor. 

Ifølge Retsmødebegæringen nåede hun at køre to kilometer, inden hun selv opdagede fejlen, kørte ind i nødsporet og ringede til politiet.

Ingen kom til skade ved hændelsen. Alligevel begærer anklageren ubetinget fængsel, ubetinget frakendelse af førerretten i seks måneders og konfiskation af bilen.

Meget tyder på, at kvinden har tænkt sig at tilstå, da der ifølge retsmødebegæringen ikke er beskikket en forsvarer, og der er kun er afsat 30 minutter til sagen.

Hvorvidt kvinden rent faktisk skal i fængsel, vil derefter være op til retten.

Læs Bil Magasinets holdning til sagen her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...