Alpine GT 110 blå grå
© Alpine

Alpine fortsætter med specialvariant: Nu fremvises Légende A110 GT 2021

A110S er med 292 hk og kompromisløs racerånd en indiskutabelt sjov bil. Den er bare ikke udpræget komfortabel. Det skal Légende GT 110 ændre på.

17. maj 2021 af Frederik Hauschildt

Begrænset specialvariant

I sidste uge rapporterede vi, at Renault Sport pr. 1. maj har skiftet navn til Alpine. Nu kan vi så bringe nyheden, at Alpine har lanceret en specialvariant af A110, der skal forsøge at kombinere kompromisløsheden fra A110S med luksusudstyr.

Bilen skal produceres i bare 300 eksemplarer, og skal fejre alt det, Alpine A110 kan. Légende A110 GT 2021 kan potentielt blive en af de sidste specialvarianter, vi ser af bilen: Alpine inkluderede nemlig en beskrivelse af mærkets fremadrettede udviklingsplan i pressemeddelelsen, og den indeholder blandt en elektrisk hatchback og SUV samt en erstatning af den nuværende A110.

Alpine GT 110 blå grå
© Alpine

Lædersæder fra Sabelt

I motorrummet på den nye specialvariant befinder sig den samme motor, som også finder plads i A110S: Altså en enhed med 292 hk. Det tillader en sprint fra 0-100 km/t på 4,4 sekunder. Det hele bæres af en karrosse, der trods øget luksus stadigvæk vejer sølle 1.209 kg.

Det ekstra luksus, som bilen bærer rundt på, er blandt andet at finde i de lædersæder, som kabinen er udstyret med. Sæderne er fremstillet af Sabelt, og på trods af ekstra polstring, er der ikke ændret på, at der er tale om skålformede sæder. Interiøret fås desuden i både cognac og sort, og det komplimenteres af to nye metallakeringer: En mørkeblå "Abyss"-farve, og en sølvgrå farve ved navn Mercury. Sidst men ikke mindst er også de unikke 18" fælge og nogle specieltudformede baglygter en del af den begrænsede GT-pakke.

Alpine GT 110 blå grå

Alle bilerne er numereret, og nummeret er skrevet på en metalplade i kabinen.

© Alpine

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...