Aiways U6
Aiways U6© PR

Her er den næste kinesiske elbil på vej til Danmark

Aiways U6 varsler en mere sportslig profil fra det nystiftede kinesiske bilmærke. Modellen forventes til Danmark til efteråret

4. maj 2021 af Steen Bachmann

Kinesiske Aiways viser de første officielle billeder af deres anden model, Aiways U6. Bilproducenten med base i Shanghai følger dermed op på den praktiske og traditionelle SUV Aiways U5 med en mere sportsligt designet og formentlig dyrere søsterbil. 

Designteamet har videreført elementer fra det oprindelige U6-ion-koncept, men har bestræbt sig på at skabe et et mere rent og enkelt designsprog. Designteamet skriver, at panoramaglastaget og baglygtedesign er inspireret af rindende vand.

Designteamet har haft fokus på aerodynamik og detaljer, der giver en optimal opdeling af luftstrømmen for at opnå lav vindmodstand. 

Aiways U6
Aiways U6
Aiways U6
Aiways U6

Kabinen har et specielt rat, rammeløse vinduer, mulighed for trådløs mobilopladning og justerbart kabinelys. Her er også "pilotsæder og sci-fi-inspireret design af gearstangen", som de skriver.

Aiways U6 bliver den næste bil, der skal masseproduceres på Aiways´ MAS-platform (More Adaptable Structure). Aiways U6 introduceres i Kina og Europa senere på året.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...