© bilmagasinet.dk

Afgiftssvindlere kørte i fælden

Seks bilister pågrebet for at køre i udenlandske biler ved aktion i Randers

14. august 2010 af Autoupdate


Én dags arbejde for Færdselspolitiet i Randers skulle forleden vise sig særdeles indbringende. Ikke færre end seks bilister blev nemlig snuppet for at køre rundt i biler, der ikke var dansk indregistrerede.

”Førerne af bilerne var alle bosiddende i Danmark, og derfor må de ikke køre i en udenlandsk indregistreret bil her i landet,” udtaler Per Jørgensen, afdelingsleder i SKAT.

Med bøden for lovovertrædelsen samt den pålagte registreringsafgift kunne Færdselspolitiet udfylde indbetalingskort for godt en halv million kroner, og det kunne meget vel blive mere i den kommende tid. For politiets indsats er så langt fra slut.

Indsatsen fortsætter
”Aktionen var bare en lille del af et større arbejde med at stoppe den voksende mængde af folk, der snyder ved at køre rundt i biler på udenlandske nummerplader, selv om de bor i Danmark,” lyder det fra Per Jørgensen. ”Vi har stor fokus på området, og vi fortsætter indsatsen mod biler på udenlandske nummerplader.”

Når politiet stopper mistænkelige biler, bliver kilometertælleren altid aflæst, idet SKAT har erfaret, at førerne af de udenlandske køretøjer ofte undskylder sig med, at de kører til deres hjemland mindst to gange om måneden. Skulle de blive kontrolleret ved en senere lejlighed, vil den påstand selvsagt let kunne efterprøves.

Det skal dog rimeligvis tilføjes, at SKAT ved tidligere kontrolaktioner har oplevet, at flere af bilisterne har sat sig ind i reglerne og derfor er i stand til at fremvise tilladelser til at køre i bilerne, hvis der er dokumentation for førnævnte påstand.

Kilde: Autoupdate

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...