Adskillige professionelle kriminelle fra Østeuropa taget i razzia i Sønderjylland

En stor razzia nord for grænsen torsdag afslørede store mængder formodentlig stjålne ting på vej ud af landet. Østeuropæiske EU-borgere står bag 'eksport-fremstødet'

10. maj 2019 af Steen Bachmann


Er du en af de hundredevis af håndværkere, der hvert år får smadret en rude i arbejdsbilen og stjålet dit værktøj? Så undrer du dig sikkert over, hvad politiet får tiden til at gå med – det er i hvert fald ikke opklaring af indbrud.

Men nu er det tilsyneladende for en gangs skyld lykkedes at fat på nogle af de dumme svin, der stjæler andre folks ting (sådan må man ikke skrive, men vi gør det alligevel)

Udlændingekontrolafdelingen (UKA Vest) hos Syd- og Sønderjyllands Politi afviklede torsdag eftermiddag og aften en stor razzia i Sønderjylland, hvor flere omrejsende kriminelle blev standset og efterfølgende anholdt.

Seks omrejsende kriminelle bliver derfor i dag fredag fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Sønderborg. 

Polakker kørte med stjålen havetraktor

I forbindelse med kriminalitetskontrollen deltog blandt andet personale fra Toldstyrelsen. På rasteplads Oksekær Vest blev alle person- og varebiler vinket ind på rastepladsen. Her blev en del af dem så udtaget til nærmere kontrol.

Da en polsk kassevogn blev åbnet, så den i første omgang ud til kun at indeholde gamle dæk, men de to mænd i bilen blev bedt om at tage dækkene ud. Afsløret blev så en Husqvarna havetraktor, som har vist sig at være stjålet fra et maskinhus i nærheden af Tønder. 

Den ene mand fremviste falsk ID-dokumenter, mens hans ægte dokumenter blev fundet skjult i bilen. Det viste sig oven i købet, at manden i forvejen har indrejseforbud i Danmark. Den anden polske mand er sigtet for hæleri. De bliver begge fremstillet i grundlovsforhør i retten i Sønderborg fredag.

© UKA Vest

Rumæner med større mængde tyvekoster

En rumænsk bil med tre mænd viste sig at indeholde store mængder af især håndværktøj, hvor betjentene fra UKA Vest med det samme kunne konstatere, at noget af værktøjet var efterlyst som stjålet. I bilen lå også sølv- og guldsmykker. Der er indtil videre konstateret tyvekoster for ikke under 75.000 kr.

I en finsk bil var en rumænsk mand med en større mængde stjålet håndværktøj. Nogle af tingene viste sig at være stjålet fra varebiler, resten af værktøjet skal undersøges nærmere.

To polske mænd blev sigtet for overtrædelse af henholdsvis knivloven og våbenloven, og en ukrainsk mand måtte betale 5000 E.uro i bøde for forsøg på at udføre et større pengebeløb end lovligt er.

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.

Måske er du interesseret i...