VW ID.3 2021
VW ID.3 2021© Bil Magasinet

Udfordrer dét at eje en bil: “Hvis vi har briller og vaskemaskine på abonnement, hvorfor så ikke en bil?”

Dansk app tilbyder abonnement på bil inklusive alle udgifter til forsikring, ejerafgift, service og dæk. Vi spørger bossen, hvad meningen er

27. september 2021 af Steen Bachmann

HVEM Jesper Kjærsgaard-Nielsen, direktør, Dribe.

HVAD Har ansvar for en samlet investering på mere end 100 mio. kr. i den digitale platform Dribe, der formidler ny bil på abonnement.

HVORFOR Fordi der er et uudnyttet potentiale i markedet for kunder, der er villige til at betale for en bil uden at hænge på samme forpligtigelser som ved køb og leasing.

Hvad er planen?

"Den er at vende op og ned på måden, vi tænker mobilitet. Hvorfor fortsat eje sin egen bil? Vi skal dele en flåde af de nyeste biler frem for, at vi alle skal eje en bil, der hurtigt taber værdi og teknologisk bliver overhalet på få år. Der er mere end 2,7 mio. biler i Danmark, og alene sidste år blev der købt biler for mere end 24 mia. kr. Vi behøver ikke flere biler, men en smartere måde at bruge dem på."

Hvad er potentialet?

"I dag har mange danskere abonnementer på alt fra cykler til vaskemaskiner. Det er måske kontroversielt at sige, men en delt flåde af biler vil alt andet lige være bedre, end at samtlige bilejere over de næste 10 til 15 år skifter til elbiler, så vi fortsat står med en samlet flåde af biler, der er større, end vi har brug for. Jeg tror på, at man skal forelske sig i problemet i stedet for løsningen."

Jesper Kjærsgaard-Nielsen, direktør, Dribe
Jesper Kjærsgaard-Nielsen, direktør, Dribe© PR

Hvordan vil du overtale bilejere til at give slip på deres bil?

"Jeg forstår folk med kærlighed til biler – min første var en Land Rover 90 2,5 TD, og det siger vist det hele. De, der har to biler i husstanden, vil sikkert kunne se fornuften i en fleksibel løsning, hvor nummer to bil bliver afleveret hos os, hvis den i en periode står stille. De seneste seks måneder har vi set en aldersforskydning fra 45+ til 35+ for Dribe, og samtidig bliver bilen et mindre vigtigt statussymbol. Vi havde for nylig en kunde, der kom for at hente en Audi A4, men fik så øje på en VW T-Cross og tog den i stedet."

Ejer ikke selv en bil

Hvad betyder det for Dribe at have Danmarks største bilimportør i ryggen?

"Jeg vil vende det om og sige, at hvis ikke Danmarks største bilimportør tog førertrøjen på, hvem skulle så? Vi i bilbranchen har et ansvar for at flytte agendaen – og det gør vi ikke alene ved at lancere elbiler, men ved at udfordre os selv."

Ejer du selv en bil?

"Jeg ejer ikke min egen bil – det svar er nok ikke så overraskende. Som vores hverdag er lige nu, så har vi brug for to biler, så jeg kører en firmabil og nummer to bil "driber" vi. I øjeblikket er det en VW T-Roc Cabriolet. Inden da var det en pluginhybrid, og når sommeren definitivt slutter, så tænker jeg, det bliver en VW ID.3. ID.3 kørte vi også tidligere på året og den er jeg ret begejstret for."

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...