årets varebil 2019 kandidaterne

Fra venstre Berlingo Van, Peugeot Partner og Opel Combo. Andreas Lang Hedegaard fra juryen overrækker trofæet til pressecheferne Trine Krastrup (tv.), Citroën, og Hanne L. Sørensen, Peugeot.

Årets Varebil i Danmark 2019 er netop kåret i Herning

10 nye varebiler var mødt frem til kåringen, men det er tre trillinger fra PSA-koncernen, der løber med titlen

21. marts 2019 af Steen Bachmann


Trillingerne Citroën Berlingo, Peugeot Partner og Opel Combo har vundet titlen som International Van of the Year 2019, og ved åbningen af Transport 2019 i Messecenter Herning er det her i formiddag offentliggjort, at de også vinder titlen som Årets Varebil i Danmark 2019.

Trillinger kåret som vinder

Årsagen er, at de tre tilbyder varetransport med et højt sikkerhedsniveau og en god komfort for chaufføren til lav pris. 

De bygges på samme samlebånd, og køreoplevelsen i alle tre er et kæmpe skridt fremad i forhold til forgængerne. Her er lavere støjniveau og en kabine med en komfort som i en personbil. 

Der fås forhjulstræk og manuelt eller automatisk gear, og et nyt 360-graders kamerasystem, der på en skærm ved bakspejlet viser, hvad der sker bag og på højre side af bilen. Her er ingen indlæringskurve, og systemet er simpel, billig og anvendelig teknologi, der burde være standard i alle varebiler. 

Søsterbilerne har også automatisk nødbremse og en overlæsindikator for at undgå bøder for at køre med for tung last. Lastevnen er op til 1000 kg og varerummene op til 3,9 m3.

Kort eller lang akselafstand i Berlingo & co

Berlingo og Combo har konventionelle kabiner med instrumenterne bag rattet, mens Peugeot Partner har et lille og lavt placeret rat, så man ser instrumenterne over rattet. Begge løsninger fungerer godt.

Trillingerne fås med kort og lang akselafstand, og benzin- og dieselmotorer. Priserne for Citroën Berlingo Van med 75 hk, en lasteevne på 650 kg og et forbrug på op til 23,8 km/l begynder ved 87.990 kr. ekskl. moms. 

Bilerne i kåringen kan ses på Transport 2019.

Citroën Berlingo Van peugeot partner opel combo
Fra venstre Citroën Berlingo Van, Peugeot Partner og Opel Combo© S. Bachmann


Årets Varebil-kåringen går ud på at finde den mest interessante nyhed på markedet for varebiler i Danmark.

Kåringen er arrangeret af Danske Motorjournalister (MKD), og juryen består i år af otte uafhængige journalister, der skriver om varebiler. 

Kandidaterne til Årets Varebil 2019

Der deltager i år to personbiler, der er bygget om til varebiler i Danmark: Peugeot Rifter og Toyota RAV4.

Peugeot deltager faktisk i kåringen med to næsten identiske biler, da de både har en Peugeot Rifter og Partner med. Rifter er personbilsudgaven, som også fås ombygget til varebil.

Pointen er, at den ombyggede gulpladeversion kører og opfører sig som en personbil, men har ruder hele vejen rundt. Det gode udsyn tiltaler især kvindelige købere. Peugeot Partner er derimod udviklet og bygget som varebil fra fabrikken.

Toyota RAV4 Hybrid Van 

Den nye RAV4 fås med benzin- eller hybriddrivline. Især hybridversionen med benzin- og elmotor er et interessant alternativ til diesel, da den ialt yder 218 hk og opleves som kvik. Forbruget i WLTP-normen er 17,5 km/l, så her er der mulighed for at få en kvik bil med lavt forbrug til virksomheden med en grøn profil. RAV4 fås ikke med dieselmotor. 

Hybridversionen med trinløst gear og omfattende udstyr fås fra 260.000 kr. ekskl. moms.

Velkørende Ford Transit 

Fra Ford kommer den velkørende Ford Transit Connect, der udmærker sig ved at køre som om, den tror, den er en C-Max. Det er ganske utroligt, hvordan Ford i Europa fører sig frem med velkørende biler uanset hvilken klasse og type, vi taler om. 

Volkswagen medbringer pickuppen Amarok med V6 TDI dieselmotor med 258 hk og 580 Nm, der er til stede fra 1.400 til 3.000 o/min. Der er så meget skub i den, at det nærmest er en pickup-GTI. 0-100-tiden er 7,3 sek.!

Prisen for testbilen med dobbelt kabine og Highline-udstyr er 346.861 kr. ekskl. moms.

Berlingo & co er her også

Van of the Year 2019 i Europa, Citroën Berlingo, er her også sammen med søsterbilerne Peugeot Partner og Opel Combo. De udmærker sig ved at have det sikkerhedsudstyr, som mange af de nuværende varebiler på gaden i Danmark mangler. 

Automatisk nødbremse med cyklist- og fodgængergenkendelse er standard, og der fås et avanceret 360-graders kamerasystem, så man har fuldt overblik over, hvad der sker bag og på siderne af bilen.

årets varebil 2019 finalisterne

Juryen stemte fem finalister i finalen, men da de både omfatter et sæt tvillinger og trillinger er der ialt otte biler med til finalen og den endelige kåring på Transport 2019 i Herning Messecenter torsdag 21. marts.

© Steen Bachmann

De tunge drenge i 3.500 kg-klassen

Mercedes Sprinter er kommet i en ny generation, der fås med forskellige akselafstande og opbygninger af varerum og lad. Den har MBUX-infotainmentsystemet fra den nye Mercedes A-klasse og en god komfort både med og uden last.

Fra VW-gruppen kommer to store varebiler i 3.500 kg-klassen: VW e-Crafter og MAN e-TGE. De er batteridrevne og deler drivlinen med et 35,8 kWh batteri i bunden, en elmotor ved forakslen og forhjulstræk.

Rækkevidden er omkring 100 km i dansk vinter, men inden du dør af grin, er det værd at vide, at de eldrevne varebiler er udviklet til nærtransport i byen, hvor en bil typisk kører 70 km om dagen.

Eldrevne varebiler fra VW og MAN

Med et moment på 290 Nm er her godt med trækkraft, og de 600 kg, som begge testbiler er lastet med, har kun ringe betydning for accelerationsevnen. Køreoplevelsen er nærmest som at køre i S-tog - her er ingen motorlyd eller gearskift  - man glider bare fremad i trafikken.

Begge biler er første generations varebiler med drivlinen fra e-Golf, og de er dyre. En almindelige diesel-Crafter fås fra 204.000 kr. ekskl. moms, mens både e-Crafter og den eldrevne MAN koster 475.000 kr. ekskl. moms. Det er dog inklusive omfattende udstyr.

Årets Varebil i Danmark 2019 kåres i forbindelse med åbningen af Transport 2019 i Herning Messecenter.

Flere end 360 udstillere i Herning

Flere end 360 udstillere fra 13 lande står klar, når Transport 2019 slår dørene op til Skandinaviens største fagmesse for transportbranchen. Her samles hele branchen, fra lastbil-, bus- og varebilsimportører til trailere-, IT- og værkstedsleverandører, til tre dage med fokus på netværk, faglighed og viden i MCH Messecenter Herning.

Kandidaterne til Årets Varebil i Danmark 2019

 • Citroën Berlingo Van
 • Ford Transit Connect
 • MAN e-TGE
 • Mercedes-Benz Sprinter
 • Opel Combo Van
 • Peugeot Partner Van
 • Peugeot Rifter Van
 • Toyota RAV4 Van
 • VW Amarok V6
 • VW e-Crafter

De 5 finalister

 • Citroën Berlingo/Peugeot Partner/Opel Combo
 • Ford Transit Connect
 • MAN e-TGE/VW e-Crafter
 • Mercedes-Benz Sprinter
 • Totota RAV4 Van

Årets Varebil i Danmark 2019

Citroën Berlingo/Peugeot Partner/Opel Combo

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...