COTY Car of the year kåret europa 2021

Årets bil i Europa er kåret!

Årets bil i Europa er blevet valgt, og sejren er ikke så snæver, som man kunne tro

2. marts 2021 af Frederik Hauschildt

Årets bil er Toyota Yaris!

I slutningen af 2020 kårede Danske Motorjournalister Årets bil i Danmark. VW's elbil, ID.3, vandt titlen med rigeligt mellemrum til andenpladsen. To positioner længere nede, finder vi Toyota Yaris, der nu har vundet titlen som Årets bil i Europa. 

Kåringen blev udsendt live på Geneva International Motor Shows hjemmeside, således at interesserede kunne følge kåringen hjemmefra. Beslutningen er truffet af en jury bestående af 59 medlemmer fra i alt 22 lande, og selvom juryen ikke enstemmig, var vinderen klar: Toyota Yaris er Årets bil i Europa med 266 stemmer. Det er 26 stemmer mere end efterfølgeren, Fiat 500e.

Iblandt de 59 motorjournalister fandtes også én dansk, Søren W. Rasmussen fra FDM Motor. Han fordelte ni point til VW ID.3, og bare tre point til Toyota Yaris. Du kan læse mere om de enkelte finalister her.

COTY Car of the year kåret europa 2021
© Toyota

Årets bil i Europa

  1. Toyota Yaris - 266 point
  2. Fiat 500e - 240 point
  3. Cupra Formentor - 239 point
  4. VW ID.3 - 224 point
  5. Skoda Octavia - 199 point
  6. Land Rover Defender - 164 point
  7. Citroen C4 - 143 point

Hvorfor Yaris?

Toyota Yaris har fået ros af motorjournalister på tværs af Europa på nogle specifikke kernepunkter, der sikrer bilen sejren: Hovedsageligt er det Toyotas implementering af hybridsystemet, der giver bilen point. Her kan vi også skrive under på, at motorens blanding af el- og benzinmotor igennem en CVT-gearkasse fungerer upåklageligt, og samtidig gør benzinøkonomien umulig at skyde igennem.

Et andet pluspoint, der er universelt for alle Yaris-varianter, er niveauet af sikkerhed. Her trækker Yaris point på sin Safety Sense 2,5 standardpakke, der indeholder ting som vejskilteassistent, fjernlysassistent, en omfattende fodgænger-sikkerhedsassistent og en ottende airbag, der springer ud mellem de to forreste sæder.

Yaris har desuden historisk set været en darlingbil, når det kommer til Årets bil i Europa. Siden biltypen vandt prisen i år 2000, har hver ny generation af Yaris figureret på listen over de syv nominerede biler.

COTY Car of the year kåret europa 2021
© Bil Magasinet

Hvem var konkurrenterne?

Er du interesseret i at læse mere om hver finalist til Årets bil i Europa, så kan du nedenfor klikke videre til vores anmeldelse af hver bil. Du kan også klikke her, for at se en uddybet liste over alle deltagere.

Toyota Yaris

Fiat 500e

Cupra Formentor

VW ID.3

Skoda Octavia

Land Rover Defender

Citroen C4

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...