Breaking: Her er Årets Bil i Danmark 2023

Vinderen er netop kåret ved et stort arrangement i Haaning Collection bilmuseet i Bagsværd

30. november 2022 af Steen Bachmann

Jurymedlemmerne fra Danske Motorjournalister har kåret Årets Bil i Danmark 2023. 

Det blev en sensationel tæt afslutning på stemmeoptællingen, hvor den 5-dørs hatchback MG 4 Electric længe så ud til at være favorit. 

Det blev dog VW ID.Buzz, der tog sejren med ét point!

Volkswagens eldrevne minibus vandt kåringen med 119 point, mens MG 4 blev nummer to med 118 point. 

Herefter kom Renault Megane E-Tech og Nissan Ariya.

Seks elbiler og en benzinbil

Det er det fjerde år i træk, at en elbil vinder titlen. I det hele taget var finalefeltet næsten helt elektrisk, for seks af finalens syv biler var rene elbiler. Kun den lille Toyota Aygo X, der endte på 7.-pladsen, fås med benzindæksel.

Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 20 motorjournalister, og prisen har været uddelt hvert år siden 1969. Bil Magasinet har i år et medlem i juryen.

MG 4 Electric overrasker med en effektiv drivline, omfattende udstyr og en festlig måde at køre på til under 300.000 kr.

Sådan fordelte pointene sig til Årets Bil i Danmark 2023

1. Volkswagen ID. Buzz 119 point
2. MG 4 118 point
3. Renault Megane E-Tech 89 point
4. Nissan Ariya 86 point
5. BMW i4 66 point
6. Toyota bZ4X 65 point
7. Toyota Aygo X 57 point

Stillingen efter de de første 10 jurymedlemmer havde afgivet deres stemmer: Toyota Aygo X, Nissan Ariya, MG 4 og VW ID.Buzz fører.

Formanden for Danske Motorjournalister, Karsten M. Lemche (th.), overrækket trofæret for Årets Bil til pressechef Thomas Hjortshøj fra Volkswagen Danmark.

© Lars Krogsgaard

7 finalister i Årets Bil 2023

De syv biler på finaleaftenen blev fundet efter to dages test af nye bilmodeller på markedet på og omkring FDM Jyllandsringen i oktober. Der deltog 19 kandidatbiler, 20 jurymedlemmer, 50 testbiler og 40 mediefolk.

De 7 finalister er: 

Jurymedlemmerne har herefter stemt på Årets Bil med hver haft 30 point, som skal fordeles med højst 10 point til én model. Vinderen blev kåret ved en gallafest 30. november hos Haaning Collection i Bagsværd ved København.

Kåringen af Årets Bil i Danmark 2023 fandt sted i Haaning Collection i Bagsværd nord for København. Bilhuset er virkelig et besøg værd - se vores video derfra her.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...