årets bil hyundai ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 fås i Danmark fra 325.000 kr. Der er op til otte måneders leveringstid - og den vil ikke blive kortere efter kåringen som Årets Bil 2022.

© Mads Dreier

Her er Årets Bil i Danmark 2022

De 23 jurymedlemmer bag Årets Bil-kåringen har netop kåret vinderen blandt de syv finalister

30. november 2021 af Steen Bachmann

Hyundai har for første gang vundet titlen som Årets Bil i Danmark.

Kåringen fandt sted tirsdag aften hos FDM i Lyngby nord for København, hvor den nye elbil vandt afstemningen foran Polestar 2 og Kia EV6.

Juryen stemte om de syv finalister til kåringen efter to testdage på Jyllandsringen, som du kan læse om her.

Efter første halvdel af kåringen tirsdag aften stod det stort set lige mellem Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 og Polestar 2, men efter at samtlige 23 jurymedlemmer havde afgivet deres stemmer, stod det klart, at Hyundai vandt titlen.

Elbil vinder tre år i træk

Dermed er det tredje år i træk, at en ren elbil vinder den danske titel. I alt fem af finalens syv biler er rene elbiler. 

Det er samtidig første gang, at en koreansk bil stryger helt til tops. Tilmed kom Kia EV6 samtidig ind på tredjepladsen. 

Årets Bil i Danmark kåres af en jury på 23 medlemmer fra Danske Motorjournalister. Bil Magasinet havde to medlemmer med i juryen, som stemte på forskellige biler som vinder: Søren Juul stemte på Polestar 2 og Steen Bachmann på Hyundai Ioniq 5.

Få overblikket fra Bil Magasinet | Her er alt du skal vide om Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 fås fra 325.000 til 435.000 kr., og dermed er alle varianter af bilen afgiftsfri.

Af finalens syv biler fås de fem kun som elbiler, mens de to øvrige, Peugeot 308 og Mercedes-Benz C-klasse, fås som benzin- eller dieselbiler og som helt eller delvist elektriske.

årets bil

Efter første sammentælling førte Hyundai marginalt...

årets bil

... og efter alle stemmer var talt, blev Ioniq 5 kåret som vinder.

hyundai ioniq 5

PR-chef fpr Hyundai Danmark, Annegrethe Skovby, modtager trofæet for Årets Bil af formanden for Danske Motorjournalister, Karsten M. Lemche.

© Søren Juul
hyundai ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 blev fornylig nummer to i en stortest af nye elbiler i Bil Magasinet. Køb bladet i din lokale kiosk og læs alt om den nye Hyundai, Kia EV6, MZ Marvel R, VW ID.4 og Tesla Model Y.

årets bil polestar

Ud over prisen som Årets Bil blev der uddelt tre ærespriser. Polestar 2 vandt Bilglædeprisen 2022 for at lancere en elbil, der rent faktisk er sjov at køre. Her modtager Marlene Hyre-Dybbro, PR- og eventmanager for Polestar, prisen.

© Søren Juul
årets bil audi design

Audi e-tron GT modtager Designprisen 2022 for sit slanke og muskuløse design. Prisen overrækkes til Britt Stellinger, PR-chef for Audi Danmark.

© Søren Juul
årets bil

Innovationsprisen 2022 uddeles til Kia/Hyundai for deres nye platform til elbiler, der giver mulighed for lynhurtige ladetider i biler, der er opnåelige for familien Danmark. PR-koordinater Lene Mejdal Iversen (tv.) fra Kia Motors Danmark og Annegrethe Skovby fra Hyundai modtog den fælles pris.

© Søren Juul

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...