80 procent af alle biler er grå hvide eller sorte 2020

80 procent af alle nye biler leveres i disse tre farver

Det er ikke kun din underbevidsthed, der spiller dig et puds. Hvis du synes, at nyere biler altid er grå, så er det fordi, de er det!

31. december 2020 af Bjørn Kjærup

“Enhver kunde kan få sin bil lakeret i lige den farve, han gerne vil have, så længe den er sort”, sådan sagde Henry Ford, da hans Model T begyndte at trille af samlebåndet i 1909.

På de 111 år siden da har tiderne ændret sig. Og heldigvis for det. Eller har de? Ikke hvis man kigger på de farver, som nybilskunden anno 2020 rent faktisk vælger ude hos forhandleren.

For selvom vi i dag faktisk kan få biler i alverdens farver – lige fra verdens mest sorte nuance til skriggrøn – ja, så vælger de fleste faktisk så faktisk sort. Næsten da. Det og så to andre farver – nemlig grå og hvid.

Sølv taber

I dette tilfælde dækker ‘de fleste’ over hele 81 procent af alle nybilskøbere. De tre farver bytter dog fra tid til anden plads. I år har bilfabrikkerne eksempelvis leveret flest hvide biler, viser nye tal fra Global Automotive Color Popularity Report, som firmaet Axalta står bag. Det er 68. gang rapporten udkommer.

Ja, der findes faktisk nogen, der går op i, hvilken farve din bil har.

38 procent af alle verdens nye biler er i 2020 blevet leveret i hvid, mens 18 procent er sort og 15 procent er grå. Sølvfarvede biler mister overraskende terræn. Kun 9 procent af alle nye biler er i år leveret i den farve.

Der er dog stadig langt ned til en af de absolut mindst populære farver – nemlig grøn – som kun én procent af verdens nye biler lakeres i fra fabrikken.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...