5 VILDE ladefund, vi ville ønske, vi selv havde fået lov til at opdage

I samlerbilsverdenen er ladefund det, som får hårene til at rejse sig på armene. Vi har samlet 5 historier om nogle af verdens vildeste ladefund i artiklen hér!

23. april 2020 af Redaktionen

Der er langt i mellem, men engang imellem dukker de helt vilde ladefund alligevel op...

Her har boosted.dk samlet historierne bag nogle af de vildeste ladefund til dato. Lige fra samlingen af de så godt som nye BMW E30 M3`er til Mercedes “Mågevingen”, der blev kørt i garagen og glemt.

5. To spritnye BMW M3 E30 Sport Evolution

At opdage én hengemt BMW E30 M3 Sport Evolution vil de fleste kalde for vildt, at opdage to på én gang må næsten betegnes som et rent lykketræf. Ikke desto mindre er det, hvad en bruger på et BMW-forum hævder skete. Oprindelig blev bilerne købt af en rigmand, der ville sikre sine børn et par gode investeringer.

Da bilerne blev solgt videre, havde de mere eller mindre stået stille i 20 år. Den ene havde blot tilbagelagt 37 mil, mens den anden havde kørt lidt mere. 57 mil i alt.

Hvor meget de to røde tyskere indbragte, melder historien ikke noget om. Men selv i 2010, hvor forumopslaget blev skrevet, har det ikke været en billig anskaffelse.

Bliv abonnent på Bil Magasinet og få de fedeste bilhistorier hver måned ved at trykke på linket hér!

4. Legende børn fandt forsvundet Dino

I 1974 meldte en mand fra Californien sin Ferrari Dino stjålet. Bilen var sporløst forsvundet. Og selv politiet ledte efter bilen, forblev det sådan. Derfor fik ejeren udbetalt forsikringssummen for bilen. Der skulle gå fire år, før to brødre ved et tilfælde støder på noget, mens de legede i en baghave. Da man fik undersøgt det nærmere, viste det sig at være den forsvundne Ferrari.

Bilens nye ejer fik den restaureret og udstyret med nummerpladen “DUG UP” (gravet op). Ferrari'en skulle eftersigende være på vejene den dag i dag.

3. Porsche'n så sjælden at ikke engang fabrikken havde en

Havde det ikke været for Peugeot's ret til 01-kombinationen, havde Porsche aldrig brugt 911-navnet. 911 hed nemlig oprindelig 901, men det måtte fabrikken ændre på grund af de franske rettigheder.

901-bilerne, der nåede at blive produceret, er så få, at selv fabrikken ikke havde et eksemplar. Det ændrede sig i 2014, hvor man opdagede to karosserier i en lade i den tyske delstat Brandenburg. Det ene viste sig at være en 901 fra 1964.

Porsche sendte to teknikere ud for at bekræfte bilens ægthed. Da de kom tilbage med opadvendte tomler, restaurerede Porsche bilen. Arbejdet med karosseri nummer 57 var først færdigt i foråret 2017, siden har bilen fået en plads på Porsche-museet i Stuttgart.

2. Bullitt fundet i Mexico

Som bilentusiast skal du have boet under en sten, hvis du ikke allerede tænker på Steve Mcqueen biljagt i filmen Bullitt fra 1969. Men vidste du også, at scenerne fra San Franciscos gader var noget af det sidste, hele verden så til filmens firehjulede stjerne, en Ford Mustang Fastback årgang 1968.

En af filmbilerne forsvandt nemlig på mystisk vis efter filmen. I lang tid troede man, at den var væk for altid. Lige til den dag Mustangen dukkede op hos en skrothandler i Mexico.

Hærget af vind, vejr og vejsalt var bilen uden motor og gearkasse næsten ikke til at kende. Alligevel lykkedes det fabrikken at identificere bilen ud fra stelnummeret. Efter at have afsløret fundet for offentligheden på North American International Auto Show i 2018 påbegyndte Ford restaureringen af bilen.

1. Den glemte mågevinge i aluminium

Så bliver det ikke mere amerikansk. For at have gennemført sin uddannelse fik den californiske teenager Tom Wellmer en bil af sine forældre. Men ikke hvilken som helst bil. Nej, den heldige rad fik én af de blot 29 Mercedes 300SL Gullwing i aluminium, der nogensinde er bygget. I 1971 stod gearkassen af, og Wellmer gemte bilen væk i en garage.

Han glemte herefter alt om den sjældne tysker. Lige til en dag 40 år senere, hvor en Mercedes-entusiast får opsporet bilen og overtalt Wellmer til at sælge. Pris? 2,5 millioner. Altså dollars.

Bliv abonnent på Bil Magasinet og få de fedeste bilhistorier hver måned ved at trykke på linket hér!

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...