Avis rapporterer om 25 pct. stigning i antallet af udlejede biler i Danmark i sommerferien.

© S. Bachmann

Danskerne holder FERIE i Danmark: 25 pct. flere lejer biler i juli

Efter stilhed under coronakrisen har biludlejningsselskaberne pludselig fået masser at lave - nu står telefonerne ikke stille

12. juni 2020 af Steen Bachmann

Biludlejningsindustrien var blandt de første til at blive ramt af coronakrisen. Da både erhvervsliv og turisme gik fra travlhed til ingenting på få uger var en koncern som Hertz på gravens rand og overlevede iflge Børsen kun med nød og næppe. Muligheden for en konkursbegæring var taget i betragtning, hvis udsættelsen af en tilbagebetaling til kreditorer ikke var sket, fortalte to kilder til Financial Times 6. maj.

Nu begynder det imidlertid at lysne. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at 71 pct. flere danskere har booket feriehuse i Danmark i juli i år sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, som ellers satte rekord.

Avis: Bookinger stiger i juli

Den øgede interesse for at holde ferie herhjemme mærkes også hos biludlejningsvirksomheden Avis. På nuværende tidspunkt har den over 25 pct. flere bookinger i juli fra danskere sammenlignet med sidste år.

Der begynder at være udsolgt blandt attraktive lejebiler som Audi, så booker du, risikerer du at skulle på ferie i en Aygo!

© S. Bachmann

"Vi udlejer normalt mange biler til danskere hen over sommeren, men i år er det helt exceptionelt. Omstændighederne gør, at der er stor interesse for at tage på roadtrip i Danmark i lejebil, og heldigvis er der mange fantastiske steder, som ligger i kort køreafstand. Man kan sige, at danskerne får del i turisternes glæder," siger Andrew Smith, General Manager hos Avis Danmark, i en pressemeddelelse..

Uge 29 og 30 er mest populære

Avis fortæller, at tendensen er den samme i hele landet, og at der er booket godt op hos i de populære ferieuger.

Særligt i uge 29 og 30 ønsker danskerne at leje bil enten til weekendture eller i en længere periode. Uge 29 er særligt populær i Jylland, mens der er reserveret flere lejebiler på Sjælland i uge 30. 

Avis har fjernet bindingerne på alle reservationer i Danmark frem til 1. september, så man ikke er fanget, hvis ferieplanerne ændrer sig.

"Vi ved, at mange har svært ved at planlægge deres sommerferie i denne tid. Så for at give dem en bekymring mindre tilbyder vi hos Avis reservation af lejebil i sommeren uden binding, og det har danskerne taget rigtigt godt imod. Vi glæder os over at kunne hjælpe alle de danskere, som ikke normalt har adgang til bil, med at komme ud og opleve det danske sommerland i en lejebil," siger Andrew Smith.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...