2020 Land Rover Defender prototype profil
2020 Land Rover Defender prototype © Automedia

Hov-hov: Det er da vist den nye Defender!

Automedia fanger den næste Land Rover Defender for første gang. Her er, hvad vi foreløbig ved

14. december 2018 af Steen Bachmann


Den næste Land Rover Defender er for første gang fanget på offentlige veje i Storbritannien. Automedias spionfotograf har fanget en kraftigt forklædt prototype, der angiveligt er tæt på den endelige model. 

Tidligere spionfotos har vist en ‘mule’ – en modificeret Range Rover Sport med teknik fra den kommende Defender – men Automedia har fanget den 3-dørs udgave af Defender 90 tæt på Land Rover fabrikken. 

Defender er utroligt vigtig for Land Rover

På 2018 Paris Motor Show sagde Jaguar Land Rover’s chief marketing officer, Felix Bräutigam: 

“Vores brand handler om passion, og den er Defender med til at drive. Verden har ikke brug for flere premium-brands, der gør det samme som alle andre. Ikoner som den her er med til at gøre en forskel og viser, at Land Rover er nært beslægtet med sin arv og det, der gør os anderledes."

2020 Land Rover Defender prototype front
2020 Land Rover Defender prototype © Automedia


Prototypen har flere designmæssige hilsner til tidligere Defender-modeller såvel som Discovery og Range Rover. De lodrette bjælker i fronten blev således introduceret i 1984. 

Bilen er så kort, at en syvsæders version er udelukket, men den nye Defender vil kunne trække op til 3.500 kg ligesom tidligere modeller. Puristerne vil muligvis brokke sig over den uafhængige affjedring på begge aksler, men det skyldes, at traktorlignende komfort hører fortiden til. 

Plug-in hybrid er oplagt i Defender

Automedia forventer Defender lanceret med 2,0-liters diesel i forskellige effekttrin, men fabrikken arbejder også på at udvikle en plug-in hybrid.

2020 Land Rover Defender prototype
2020 Land Rover Defender prototype © Automedia


“Hvis vi bare skulle lave en ny udgave af den gamle Defender, kunne vi have rykket hurtigere, men man kan ikke bare se bagud, når man skal skabe en ny udgave af et ikon. Man må også se fremad. Den nye Defender vil sætte en ny kurs for firehjulstrækkere," lyder det fra Felix Bräutigam.

Vi følger sagen.

Måske er du interesseret i...

Vil du have de seneste bilnyheder?

Du får det eksklusive særtillæg, 9 Spændende Bilsamlinger, til download, efter du har tilmeldt dig nyhedsbrevet. Bemærk dog, at der godt kan gå op til to timer.