2 år på HAVETS BUND! Sådan kommer din bil til at se ud, hvis den drukner

En kraftig storm rev for 2 år siden en stribe containere af et fragtskib og ned på havets bund. Nu har man bjerget containerne, og indeni var nogle biler, som nok aldrig kommer på vejen igen. Se billederne hér.

21. april 2020

Bilerne fra på vej med skib fra USA til Australien, da en storm rev dem i vandet...

En juni-dag i 2018 var fragtskibet YM Efficiency på vej fra USA til Australien, da en kraftig storm rev 81 af skibets lastede containere i vandet. Der, 25 kilometer fra den australske by Newcastle, har de ligget lige indtil nu, skriver boosted.dk.

10 containere blev bjerget

Men for to uger siden lykkedes det at hente 10 af containerne op fra havets dyb. Blandt det tabte gods var to Chevrolet Silverado, der altså har tilbragt 22 måneder i vandet.

Og det slipper ingen biler godt fra. Heller ikke de to amerikaner-trucks, der var på vej til Australien for at blive konverteret til højrestyrede biler – klar til tjeneste på det store kontinent.

Et fald på 120 meter

Så langt nåede bilerne bare aldrig. Billeder fra de australske myndigheder viser bilernes elendelige forfatning efter de mange måneder på bundet af havet.

"Selvfølgelig er de ikke i verdens bedste stand efter et faldt på 120 meter eller mere direkte ned i vandet. Desuden var alle vinduer rullet ned, så bilerne er fyldt med vand og rådner bare op", fortalte en repræsentant fra myndighederne.

Kostede kassen at få containerne op på land

Det anslås, at det allerede på nuværende tidspunkt har kostet de australske myndigheder, det der svarer til 65 millioner danske kroner at få de mange containere op ad vandet.

Hvad der præcist, er sket med de to Silverado’er, melder historien ikke noget om. Men kan du finde dem et sted, er de nok meget billigt til salg.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...