Bentley snupper designchef fra audi 2021
Bentley EXP 100 GT

er en elbil, Andreas ikke har haft fornøjelsen af at arbejde med

© Bentley

Vil være elektrisk: Bentley snupper Audis designchef

Andreas Mindt skubber Stefan Sielaff af som designchef for Bentley fra den 1. marts 2021. Han har tidligere siddet hos Audi, og skal hjælpe Bentley sikkert over til elbils-industrien.

20. januar 2021 af Frederik Hauschildt

Varmt velkommen til Andreas Mindt

Bentley siger farvel til Stefan Sielaff, tidligere designchef hos Audi, og byder velkommen til Andreas Mindt, en anden tidligere designchef hos Audi. Andreas Mindt har været ansat hos VAG i 25 år, og de seneste seks år har han siddet hos Audi. Her stod han blandt andet for designet af Q8, og hjalp Audi over elbils-kløften med e-tron.

Det er også præcis det, han skal gøre hos Bentley i løbet af de kommende 9 år: Mærket vil nemlig være helt elektriske inden 2030. 

Bentley ny designchef fra audi 2021
Andreas Mindt

har stået i spidsen for Audis første elbil, e-tron

No Pressure

Det ville aldrig være nogen nem opgave at træde i samme fodspor som tidligere designere hos et mærke, der er så hæderkronet som Bentley. Andreas Mindt kommer dog ikke til at stå alene med det. Han skal lede et hold på 50 Bentley-ansatte.

"Bentley er en juvel inden for VAG. At designe en bil, og en fremtid, er altid en proces, der går igennem flere end bare én. Derfor glæder jeg mig til at arbejde med mine kollegaer, og designe den nye fase for Bentley: En elektrisk fremtid," siger Andreas Mindt i en pressemeddelelse.

Bentley ny designchef fra audi 2021
Bentley

Hunaudières

© Bentley

Ikke første gang

Når Andreas Mindt samler Bentley-faklen op som chef, så er det ikke nødvendigvis fordi, det er første gang han arbejder med Bentley. Bentley er en del af VAG, og det er Mindt også. Med over 25 år på bagen hos firmaet, måtte der nødvendigvis være noget overlap:

Andreas Mindt stod for eksteriørdesignet på den konceptbil, Bentley lavede i 1999: Bentley Hunaudières. Den kom ikke videre, og det er en skam: En 8,0-liters W16 motor er med sine 628 turboløse hesterkræfter placeret midt i en karosse, der er umiskendeligt Bentley'sk. Vi glæder os til at se, hvad Andreas Mindt får over disken på Bentleys vegne de kommende år.

Bentley ny designchef fra audi 2021
© Bentley

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...