For dem, der aldrig får nok

Genève: Bentley viser Continental GT Speed med W12-motor og 635 hk

12. marts 2014 af Steen Bachmann

Bentley viser topmodellen Continental W12 GT Speed i Genève, der har fået endnu flere kræfter.

”Den nye Continental GT Speed er den ultimative fortolkning af den moderne Bentley Grand Tourer. Ingen anden bil forener så ekstreme præstationer med den gennemførte luksus, som Bentley altid har været kendt for,” siger Bentleys Chief Executive, Dr. Wolfgang Schreiber.

Den 6,0-liters V12 udvikler 635 hk og op til 820 Nm. Det giver en topfart på 327 km/t for GT Speed Convertible, samt 331 km/t for GT Speed Coupé, der dermed bliver den hurtigste Bentley nogensinde.

Den nye generation af GT Speed stiller med ny frontsplitter, diskrete sideskørter og diffuser bagtil fra Mulliner Styling-pakken lakeret i eksteriørfarven. Fælge samt for- og baglygter er i dark tint finis, mens andre detaljer er bremsecalipre lakeret i rød samt ’Speed’-logoer placeret på forskærmene og i interiøret.

Flying Spur med V8-motor
En anden nyhed er Bentley Flying Spur, der for første gang fås med den mere brændstoføkonomiske 4,0-liters biturbo V8. Motoren udvikler 507 hk og 660 Nm, som sender Flying Spur fra 0-100 km/t på 5,2 sekunder og til en topfart på 295 km/t. Kører du ordentligt, skulle rækkevidden ifølge Bentley være op mod 840 kilometer på en fuld tank.

I forhold til Flying Spur W12 er her ottetalsformede udstødningsrør og mærker med det bevingede ’B’ med rød baggrund, som der er tradition for med Bentleys V8-modeller.

Andedun til Mulsanne
Bentley Mulsanne vises med en ny Comfort Specification, der omfatter særlige nakke- og fodstøtter, samt løse puder fyldt med andedun. Der fås også Entertainment Specification, der omdanner bagsædet til et kontor eller en biograf med picnicborde designet til at rumme en iPad og et trådløst tastatur. Samt WiFi-router, to LCD-skærme med 20 GB harddisk og DVD-afspiller, der afspilles gennem Naim for Bentley premium audiosystem.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...