© Bentley

Downsizing på Bentley-måden

Er du bekymret for brændstofforbruget i din W12-Bentley? Bare rolig, nu kommer den med V8

12. december 2011 af Bil Magasinet
#gt


Bentley viser Continental GT med en nyudviklet 4,0-liters V8-motor med to turboladere på Detroit Motor Show efter nytår. Motoren er bygget i aluminium og yder 500 hk ved 6.000 o/min og et maksimalt moment på 660 Nm ved 1.700-5.000 o/min.

Kombineret med et nyt close ratio 8-trins automatgear giver det en 0-100-tid på under 5,0 sekunder og en topfart på 290 km/t.

Bentley skriver, at den nye V8-motor har op til 40 pct. lavere CO2-udslip end den eksisterende W12-motor med 631 hk, og at rækkevidden på en fuld tank bliver over 800 km. Continental GT har en tankkapacitet på 90 liter, men det officielle forbrugstal bliver først offentliggjort i Detroit.

 

Bentley med fire cylindre
Den nye motor kan slå fire ud af otte cylindre fra, når der ikke er brug for dem, hvilket sparer brændstof. Motoren har direkte indsprøjtning, lavfriktionslejer, termisk styring, intelligent ladning af batteriet og et nyudviklet styresystem til de to turboladere.

V8'eren vil kunne fås til GT og den åbne version, GTC, fra 2012. Den genkendes på sort højglans kølergrill med forkromet kant og midtersprosse, samt et emaljeret rødt Bentley 'B' emblem. Yderligere er de tre sorte luftindtag i den nederste del af frontspoileren opdelt af indfarvede sprosser.

Bagtil har GT V8 8-tals formede forkromede afgangsrør, mørkt underpanel og bagagerumsemblemet 'B' i rød emalje. Begge modeller kommer med 20” fælge som standard med mulighed for tilvalg af et 21” seks-eger design, som kan bestilles i markant Diamond Black (kun til Continental V8) eller med varianter af Diamond Silver finish.

I kabinen fås blandt andet mørk Fiddleback Eucalyptus i kombination med tofarvet læderinteriør.

Bentley Continental V8 kan bestilles nu hos eneforhandleren af Bentley i Danmark, Bentley Copenhagen. Prisen er ikke oplyst (men begynd med at finde de første tre mio. kr. frem).

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...