Denne nye Bentley skal sælges til 12 af verdens rigeste personer

Navnet er Mulliner Bacalar og det er Bentley, der står bag denne helt igennem ekstreme roadster, som kun en lille håndfuld af verdens rigeste får mulighed for at lege med.

3. marts 2020 af Anders Richter

Ingen er i tvivl om, at Bentley er forbeholdt verdens overklasse, men deres seneste model er så ekstrem og sjælden, at det kun er de allerrigeste, som kan være med. 

Bilen er blevet døbt det lettere kryptiske navn: Bentley Mulliner Bacalar. Det lyder dyrt...

Bacalar – en sø i Mexico...

Navnet dækker over en 2-personers roadster baseret på en Continental GT. Navnet stammer fra en sø i Mexico, som er kendt for sin smukke natur, og i det lys kan vi godt forstå referencen. Bentley'en er nemlig fantastisk at se på. 

Bentley Mulliner Bacalar skal laves i 12 styk

Idéen er, at der skal produceres 12 eksemplarer af bilen, hvilket gør den ekstremt sjælden, og det er her "Mulliner"-betegnelsen kommer ind i billedet. En ny afdeling hos Bentley kaldet "Mulliner Operation" skal nemlig producere unikke biler i små styktal til verdens rigeste. 

Mulliner har som brand eksisteret siden 1500-tallet, hvor de dengang ombyggede hestevogne. 

Henter inspiration fra konceptbilen EXP 100 GT

Mulliner Bacalar henter inspiration fra den tidligere konceptbil EXP 100 GT, som blev vist frem for offentligheden i 2019. 

Motoren er en 6-liters W12, udstyret med to turboer. Den har monsterkræfter, og når du trykker speederen i bund gør firehjulstrækket alt hvad det kan for at overføre de 650 hk og 900 Nm.

Læs mere om bilen i en fremtidig udgave af Bil Magasinet, som du kan købe abonnement på lige hér! 

Pris?

Prisen vil Bentley ikke ud med, men som ordsproget siger: Skal du spørge? Har du ikke råd! Passer nok meget fint i denne sammenhæng. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...