Bentley med 331 km/t på offentlig landevej

Standardudgave af Bentley Continental GT Speed sætter fartrekord på landevej i Northern Territory i Australien

4. november 2015 af Bil Magasinet

Den australske racerkører John Bowe har sat fartrekord på Stuart Highway i det enorme og øde Northern Territory i Australien. Det skete i en standardudgave af Bentley Continental GT Speed med 6-liters W12-biturbomotor med 635 hk og et moment på 820 Nm. 

Det tog 76 sekunder at nå topfarten, og John Bowe brugte 9,4 kilometer landevej til at slå rekorden. Ved topfarten på 206 mph (331 km/t) kørte han 92 meter i sekundet.

"Det interessante er, at det ikke er en modificeret racerbil. GT Speed er en luksuriøs gran tourer, og rekordbilen kommer lige fra samlebåndet i Crewe i England. Det tog os kun lidt over et minut at køre fra stilstand til 331 km/t, og det er ekstraordinært. Selv da vi passerede 300 km/t blev bilen ved med at accelerere," siger Jon Bowe.
Stuart Highway er 2.834 km lang og går fra Darwin i nord til Port Augusta, South Australia. Siden oktober 2013 har der været fri hastighed på en 200 km strækning mellem Alice Springs og Barrow Creek. Erfaringen er, at det på så øde strækninger er bedre at lade folk selv bestemme hastigheden under ansvar. Ved rekordforsøget blev en mindre sektion af strækningen spærret af og overvåget fra en helikopter.

Ved topfart suger de 12 cylindre mere end 4.700 liter luft ind i sekundet, mens der passerer 216 liter kølevæske gennem kølepumpen i minuttet. Ved 331 km/t går 80 pct. af motorens ydelse går til at overvinde luftmodstanden.

Bentley Continental GT Speed koster 4.745.059 kr. på danske plader.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...