© Se videoen nederst i artiklen

Bentley bygger verdens hurtigste SUV

Når Bentley til næste smider den nye Bentayga på markedet, bliver det ikke bare verdens mest luksuriøse SUV. Det bliver også den hurtigste.

7. september 2015 af Christian Thestrup

Selv om Bentley først lancerer sin nye SUV Bentayga næste år, vil den britiske bilproducent allerede nu vise os – og konkurrenterne – hvad der er i vente. For det er nemlig ikke så lidt. Den nye Bentayga bliver ikke bare den mest luksuriøse SUV på markedet. Med en topfart på 301 km/t bliver det også den hurtigste.

Lige nu er nogle af de hurtigste SUVer på markedet Jeep Grand Cherokee SRT med 257 km/t, Range Rover Sport SVR med 260 km/t, Porsche Cayenne Turbo med 280 km/t og Porsche Cayenne Turbo S med 300 km/t. Og dermed står Bentley Bentayga til at slå Porsche med een enkelt km/t.

For os dødelige, som hverken har råd til en Cayenne Turbo S eller en Bentayga – og heller ikke har mulighed for at køre 301 km/t – kan denne lille magtkamp måske være ligegyldig, men det er den ikke for de to producenter. Og Porsche har da også allerede ladet forstå, at Bentley ikke skal glæde sig for meget. Ligesom den nye Audi Q7 bliver den næste Cayenne Turbo S nemlig lettere. Og så bliver den udstyret med den helt nye V8 med turbo, hvilket tilsammen burde gøre Bentley nervøse.

Men den tid den sorg. I næste uge præsenterer Bentley sin Bentayga i Frankfurt, og så ligger bolden på Porsches banehalvdel. Lidt endnu...

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...