Bentley blower genopbygning 2022
© Bentley

Var det noget? Bentley genskaber racerbil fra 1929

Hylder egen historie med vildt projekt: Bygger 12 Bentley 'Blowers' racerbiler med præcis samme motor og specifikationer som i 1929

15. december 2020 af Frederik Hauschildt

4,5 liter med kompressor

Bentley 'Blower' var en racerbil, der blev bygget efter alle kunstens regler i 1929. Med 4,4-liters rækkefirer og en kompressor, der kunne fylde en sportshal med luft, var bilen opbygget mere som et gammeldags jagerfly end som gadebil. Kraften er også godt gammeldags, og selv den store motor med kompressor laver kun 243 hk.

Også visuelt lignede bilen et fly: Skroget har en lang, snæver snude foran føreren, og 'cockpittet' er fyldt til renden med håndtag, målere og knapper. Der er desuden tre forskellige forruder, så bilen som helhed kunne minde om et dobbeltdækkerfly uden vinger.

Bentley blower genopbygning 2022
© Bentley

Produktion med originale værktøjer

Bentley har selv en Blower stående, som de vil bruge som udgangspunkt og inspiration. Bilen skal splittes møjsommeligt ad i dets allermindste bestanddele, hvorefter alt skal 3D scannes. 

Bentley har stadigvæk gemt mange af formene og værktøjerne, som producerede Blower'en i sin tid, og de planlægger alt bruge alt, hvad de har til at genskabe de 12 nye biler.

Til alt, der ikke kan reproduceres med originale værktøjer, vil tidstypiske fabrikationsprocesser tages i brug. Til alt derimellem, som Bentley hævder vil være et fåtal af genstande, vil der blive brugt enhver form for moderne teknologi. 

Tanken er at sikre et minimum af moderne relevans, såsom sikkerhed og holdbarhed, på trods af bilens alder.

Bentley blower genopbygning 2022
© Bentley

Racerbil i historisk trim

Der skal i alt produceres 12 Bentley Blower-biler, og det tal er ikke arbitrært. Det er nemlig én bil, for hver af de ræs, de originale Bentley Blowere kørte i. De 12 biler er ikke hurtigt færdige: Bentley regner med, at bilerne først er færdige i 2022. De er allesammen solgt allerede. 

Kan du ikke vente til 2022 med at se flere billeder af bilen, kan du nedenfor se en hel serie levende billeder af originalen, der skal være udgangspunkt for de øvrige 12. Den er nemlig fuldt funktionsdygtig, og kører ofte til diverse events.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...