2018 Audi A8 crash parking house
2018 Audi A8

Ups: Nødbremsen virkede ikke i ny Audi A8

Audi opfordrede os til at trille rundt i et p-hus uden at bruge bremsepedalen for at teste en p-hus assistent i den nye A8. Den havde virket fint i 14 dage - men strejkede, da det var vores tur!

26. december 2017 af Steen Bachmann

Det er med tilbageholdt åndedræt, at bilproducenter lader pressen teste nye sikkerhedssystemer. Til præsentationen af den nye Audi A8 i Valencia testede vi alle muligt systemer i den ekstremt avancerede model, og de virkede efter hensigten.

Det er ikke muligt at åbne døren, hvis der kommer en cyklist bagfra, og du får heller ikke lov at køre ud fra en sidevej, hvis der kommer en bil eller en cyklist:

Så sagde det BANG!

Men da vi skulle teste en ny garage-assistent, gik det ikke, som det skulle. Den store A8 kørte direkte ind i en mur uden at bremse, og det kom noget bag på ingeniøren på passagersædet.

En udskrift fra bilens telemetri viste efterfølgende, at kollisionen skete med 3 km/t, og at nødbremsen faktisk virkede efter hensigten. Den overså blot keglen. Det var ellers gået fint de foregående 14 dage, hvor bilen var blevet brugt til testen, men da det var vores tur, overså den altså keglen og standsede først, da bilen ramte muren.

Der var tale om prototype - og frem for at være flade af grin tager vi hatten af for Audi for at introducere ny teknologi. 

At det så går galt engang imellem, tager vi med. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...