Tom K i sin le Mans Audi
Tom K i sin le Mans Audi© bilmagasinet.dk

Tom K's banemand med i Fælledparken

Manden, der kørte Tom Kristensen af banen i Le Mans, skal køre mod ham igen til Copenhagen Historic Grand Prix

27. juli 2010 af Mikkel Thomsager


Når Fælledparken i København danner rammen om Copenhagen Historic Grand Prix i weekenden den 7.-8. august, bliver den også ramme om et et gensyn mellem Tom Kristensen og hans banemand ved Le Mans, Andy Priaulx.

Som bekendt kørte Tom Kristensen gennem lang tid den bedst placerede Audi i dette års 24-timers Le Mans - en placering, som ville have givet danskeren sejren efter, at de forankørende biler udgik.

Men en langsomt kørende BMW kom i vejen da Tom Kristensen nærmede sig med 240 km/t, og han måtte en tur ud i gruset for at undgå at kollidere med BMW’en. Siden blev Tom K som bekendt nr. 3 i Le Mans. BMW’en blev kørt af englænderen Andy Priaulx, og det er ham, der har sagt ja tak til at køre i Fælledparken ved Copenhagen Historic Grand Prix.

Dramatikken er dog suset af: ”Andy kontaktede mig efter løbet og undskyldte mange gange,” fortæller Tom Kristensen. ”Han var meget meget ked af det, der var sket - som selvfølgelig ikke var med vilje - og tilfældet ville, at vi kommer udmærket ud af det sammen og få dage forinden var cyklet banen igennem sammen. Det var nemlig første gang, Andy var i Le Mans.”

Det bliver også første gang, at Priaulx, der ellers er en erfaren racerkører. Han er 3-dobbelt verdensmester i standardvognsracing, WTCC.

Tom K bliver en af flere stjerner ved Copenhagen Historic Grand Prix
Tom K bliver en af flere stjerner ved Copenhagen Historic Grand Prix© bilmagasinet.dk

Allan McNish kommer også
Foruden Tom Kristensen og Andy Priaulx har også Allan McNish meldt sin ankomst. McNish er tidligere Formel 1 kører for Toyota og har for Audi været med til at vinde Le Mans sammen med Tom Kristensen to gange.

Også Jan Lammers har meldt sin ankomst. Jan Lammers har tilbage i 1970’erne og 1980’erne kørt i alt 41 Formel 1 Grand Prix’er (plus to i 1992 for March F1 teamet), og i 1988 var han med til at vinde 24-timers Le Mans i en Jaguar

Det bliver også til et gensyn med den fem-dobbelte Le Mans vinder og tidligere Formel 1 kører, britiske Derek Bell samt Jackie Oliver, som vandt Le Mans i 1969, det amerikanske Can-Am mesterskab, 24 timers Daytona og siden kørte 51 Formel 1 Grand Prix’er inden han etablerede sit eget Formel 1 team.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...