Stræk benene på autobahn: Denne super-limo er begrænset til 320 km/t

Hvis din Audi S8 Plus ikke er hurtig nok i forvejen, så har firmaet ABT en kur. De tryller lige 130 hk ekstra frem og begrænser topfarten til 320 km/t.

14. november 2016 af Mathias Brandt

Audi A8 er elegant og luksuøs uden at være ekstravagant. Det er bilen for folk, som gerne vil transporteres i høj luksus uden at skrige på opmærksomhed, som en Bentley eller Rolls-Royce ville gøre.

Vil du gerne have, at det skal gå lidt kvikt for sig, så tager du selvfølgelig en Audi S8 Plus, som via en 4-liters TFIS-motor yder imponerende 605 hk, hvilket for de fleste vil være rigeligt. Men ikke overraskende findes der jo alverdens firmaer rundt om vi verden, som med glæde vil tvinge lidt flere kræfter ud af din super-limo.

Et af de firmaet er tyske ABT, som har en forkærlighed for VAG-produkter.

De har selvfølgelig heller ikke kunnet holde fingrene fra den store Audi S8 Plus. Så i stedet for at yde 605 hk er det lykkes dem at klemme kræfterne op på 735 hk. Samtidig er momentet momentet hævet fra 700 Nm til intet mindre end 920 Nm. 

Med alle de kræfter har ABT været nødsaget til at begrænse topfarten til "beskedne" 320 km/t.

Bilen er selvfølgelig udstyret med en luftundervogn, som kan sænkes ned over de 22 tommer store hjul. Derudover vil ABT gerne være behjælpelige med at installere et nyt udstødningssystem, hvor der virkelig kan komme blæs på, og lyden kan blive lidt mere voldsom.

Prisen for det hele har de ikke offentliggjort, men opgraderingen koster formodentlig i omegnen af 100.000 kroner, og det er trods alt småpenge, hvis køber en bil til over 2,5 mio. kroner.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...