2019 audi q3 black spy photo spain
2019 Audi Q3 prototype© Automedia

Spionfoto: Audi Q3 uden forklædning

Første glimt af den helt nye Q3 viser et mere slankt og atletisk design

5. juli 2018

Audi udfører de sidste test af den nye Q3, inden den lanceres sidst på året. Den ældste model i Audi's modelprogram er kørt bagud af mere moderne konkurrenter både inden for og uden for VW-gruppen, men nu har Automedia for første gang fanget den nye model under test i Spanien næsten helt uden kamuflage.

Den nuværende model er baseret på en platform med rødder tilbage til Golf V, mens den nye er baseret på MQB platformen, der bruges til alt fra Audi TT til Skoda Kodiaq.

Fordelen ved den mere moderne platform er lavere vægt, en mere rummelig kabine og muligheden for plug-in hybrid teknologi.

2019 Audi Q3 prototype black front
2019 Audi Q3 prototype© Automedia

Den nye model vil være seks cm længere og fem cm bredere end den nuværende, mens akselafstanden øges med fem cm.

Det betyder en mere rummelig kabine, hvilket man ikke kan beskylde den nuværende Q3 for. Bagagerummet vil formentlig blive øget betydeligt, men der er endnu ingen officielle data tilgængelige.

Designet læner sig op ad Q5-modellen fra 2017 med LED-lygter med et mere slankt design og en ny kølergrill.

2019 Audi Q3 prototype black profile
2019 Audi Q3 prototype

Kabinen bliver en viderefortolkning af den fra Q5 med muligheden for digitale instrumenter bag rattet og en eller to skærme i midten. 

Audi Q3 Plug-in hybrid er en mulighed

Automedia forventer en kommende plug-in hybridudgave med navnet Q3 Hybrid e-tron. Den ankommer cirka efter et år efter lanceringen af den nye model og forventes at få 1,4 TSI-benzinmotor og elmotor. 

Der er også planer om en 100 pct. eldrevet Q3 baseret på en opdateret version af drivlinen fra VW e-Golf. Den vil kunne tilbyde et billigere alternativ til elbil-kunder, der ikke har økonomi til at købe Audi's første elbil, e-tron.

2019 Audi Q3 prototype black rear
2019 Audi Q3 prototype

I den mere benzinslugende afdeling finder vi planer for en ny generation af RS Q3. Den vil formentlig få den seneste version af Audi’s 5-cylindrede turbomotor i aluminium med lige over 400 hk. 

Øvrige motorer vil være benzin og diesel på 1,5 og 2,0 liter. Vi følger sagen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...