Spionfoto: Audi A4

Automedia skyder de hidtil bedste spionfotos af Audi A4 årgang 2016

9. februar 2015 af Bil Magasinet

Bil Magasinets tyske samarbejdspartner Automedia har leveret de hidtil bedste billeder af Audi A4 modelkode B9, der forventes præsenteret i sommeren 2015 med dansk introduktion sidst på  efteråret som årgang 2016. Det ventes, at A4 Avant og A4 Avant allroad følger i starten af 2016.

Det var oprindeligt planen at lancere A4 på Paris Motor Show i starten af oktober 2014, men en sen ændring af designet har skubbet datoen. Den nye model er tilsyneladende ikke større end den nuværende, men har bredere sporvidde og en mere coupé-agtig profil.

2016 Audi A4 bliver baseret på MLB-platformen (modular longitudinal platform), der i de kommende år vil danne basis for de fleste af Audi's modeller fra A4 og opefter. Den første model baseret på MLB bliver Audi Q7, der forventes præsenteret i starten af 2015. A4-udgaven af platformen har tilnavnet MLB Evo og anvender en kombination af ultra-stærk stål, aluminium og enkelte komponenter af kompositmaterialer. Audi A4 vil blive omkring 100 kg lettere end den nuværende model.

Standard er forhjulstræk, men quattro firehjulstræk vil kunne tilkøbes. Forhjulsophænget får fem led, mens bageste hjulophæng bliver et trapezoid-formet system, der allerede anvendes af Audi. På det amerikanske marked forventes en plugin hybrid-udgave, mens der også kommer udgaver med benzin-, diesel- og naturgas-motorer. Der kommer også en eldrevet udgave.

Det vides ikke, om der senere kommer en RS4 udgave af sedanen og stationcaren, men vi følger sagen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...