Se Audi e-tron klatre op ad 85% stejl styrtløbsbakke

Normalt går det den anden vej, når verdens bedste skiløbere jagter den bedste tid ned ad bakke. Men Audi har angrebet skibakken nedefra og op!

19. februar 2019 af Mathias Brandt

Audi gav sin første fuldt elektriske SUV en solid udfordring. En styrtløbspist, hvor verdens hurtigste skiløbere konkurrerer i Hahnenkamm styrtløbet i Kitzbühel i Østrig, skulle besejres. Den specialudstyrede Audi e-tron klatrede op af verdens mest spektakulære styrtløbsløjpe ”Streif” på det stejleste stykke, hvor stigningen er på 85 %

Specialudviklet Audi e-tron

Med en 85 % stigning er "Mausefalle" den stejleste del af den berømte "Streif" styrtløbsløjpe i Kitzbühel. For at kunne forcere denne stigning var Audi e tron udstyret med en speciel quattro drivlinje med to elektriske motorer på bagakslen og en elektrisk motor på forakslen. 

Den specialudstyrede Audi e-tron havde et samlet boost output på op til 496 og et sindsygt drejningsmoment på 8.920 Nm, hvilket sikrede fuld ydelse på den stejle løjpe. Audi havde også ændret softwaren med hensyn til drejningsmomentet og momentfordelingen til de særlige forhold på "Streif", og 19-tommer hjul med pigge specielt udviklet til eventet gav det nødvendige greb på sne og is.

Læs alt om Audi e-tron her


DTM-mester bag rattet

"At overvinde en 85 % stigning lyder først helt umuligt," lyder det fra den svenske racerkører, Mattias Ekström, der var bag rattet af den specialudstyrede Audi e tron. "Selv jeg var imponeret over, hvordan denne bil håndterer så vanskeligt terræn," tilføjer World Rallycross-mesteren og dobbelte DTM-mester. Han anser denne event for at være en af hans mest ekstraordinære oplevelser.

For at skabe størst mulig sikkerhed var Audi e tron udstyret med bur og et racesæde med 6-punktssele. Selve køretøjet var udstyret med en sikringsanordning, hvorigennem et sikkerhedskabel blev kørt, men der var ingen træk-enhed.

Se videoen herunder

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...