Audi q9 full size suv 2021 spy photos
Audi Q9

Er Audi Q7 for trang? Her kommer den gigantiske Q9!

Audi mener ikke, at Audi Q7 eller Q8 er stor nok. Derfor tester de en Q9, der forventes med tre rækker af luksus.

11. marts 2021 af Gustav Reeh Persson

Q9 er ægte "full-size"

I Danmark er Audi Q7 en gigantisk bil, men på det amerikanske marked anses den blot som en SUV i mellemstørrelsen. På trods af, at der er plads til tre sæderækker, er den sidste sæderække en anelse mindre end de to andre, og det er ikke godt nok til amerikanerne.

Rygterne om en fuldstørrelses SUV fra Audi har endelig vist sig at være sande. Fuldstørrelse i USA og Kina betyder, at modellen vil have syv "rigtige" sæder, fordelt på tre sæderækker. Spionfotos afslører, at denne model fra Audi er markant større end den nyligt faceliftet Audi Q7

Audi q9 full size suv 2021 spy photos
Audi Q9

Audi Q9 får hybridkræfter og detaljer

Automedia forventer at den gigantiske SUV får elektrificerede twin-turbo V6'er og V8'er med mild hybridteknologi. Desuden bør der også komme en plug-in hybridversion med mindst 50 kilometer elektrisk rækkevidde, der regnes for en standard i dag.

Den mærkeligste detalje er dog, at camouflagen normalt kun bliver brugt til Audi-modeller tiltænkt det kinesiske marked. Det ville ellers give gode mening at lancere modellen på det store amerikanske marked også. 

Baglygterne (se nedenunder) forventes også at være på produktionsmodellen. Forlygten er dog dækket af testlygter, der virker til, at være stablet ovenpå modellens egentlige forlygter. Det kunne tyde på en ny designretning fra Audi, der ikke er kendt for de store designændringer.

Audi q9 full size suv 2021 spy photos
Audi Q9

Audi Q9 har masser af konkurrenter

Der er masser af konkurrenter for en kommende såkaldt "full size SUV" fra Audi. De fleste af modellerne finder man bare ikke mange af i Danmark. 

Der er de tyske konkurrenter som BMW X7 og Mercedes-Benz GLS. På den anden side af Atlanten skal Audi Q9 tage kampen op mod Cadillac XT6 og Lincoln Navigator. Om den kommer til Danmark vides ikke, men med dens størrelse og på grund af camouflagen, ville vi ikke holde vejret.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...