Automedia Audi Q6 e-tron spionbilleder kamuflage
© Automedia

Audi Q4 får storebror - her er den!

Audi Q4 e-tron er hurtigt blevet en eftertragtet bil i Danmark, og nu ser det ud som om, storebroen er på vej - se de første billeder her

18. oktober 2021 af Frederik Hauschildt

Mød Audi Q6 e-tron

Vores tyske partnermedie, Automedia, har skudt en serie billeder af en helt ny Audi Q6 e-tron. Billederne er taget foran Audi's udviklingscenter ved Nürburgringen, og viser en kamufleret SUV, der ifølge Automedia er i en størrelsesorden, der passer mellem Q4 e-tron og Audi's største elbil, e-tron.

Den nye tilføjelse til e-tron-familien er angiveligt bygget på den såkaldte PPE-platform, der i øjeblikket udvikles i samarbejde med Porsche. Platformen skal først og fremmest agere udgangspunkt for tre biler: Udover Q6 e-tron, skal platform underbygge den Audi A6 e-tron, som vi tidligere i år så i konceptform, og den elektriske version af Porsche Macan.

Få 3 numre af Bil Magasinet for bare 99 kr.! Læs mere her.

Automedia Audi Q6 e-tron spionbilleder kamuflage
© Automedia

Lader 700 km på 25 minutter

Opladningssystemet på Audi A6 e-tron-konceptet, som vi så tidligere i år er imponerende. Bilen kan lappe strøm i sig med 270 kW, hvilket I A6'erens tilfælde oversættes til ca. 700 km på 25 minutter. Præcis hvor langt Q6 e-tron kan køre på en opladning og hvor hurtigt den kan oplade er ikke sikkert, men skal vi tro på Automedia, så kan vi godt forvente et lignende tal.

Opladningshastigheden leveres af et opladningsystem på 800v, og den samlede rækkevidde på over 700 km opnåes i konceptbilen ved hjælp af en vindmodstandskoefficient på bare 0,22 cW. Denne vil unægteligt være en del højere i Q6 e-tron, der ikke kan bryste sig af samme, lave taglinje.

Audi A6 e-tron elbil koncept Shanghai Motor Show 2021
© Audi

Gadgets galore

Er du typen, der bliver glad af gadgets med begrænset hverdagsrelevans, så bør du glæde dig til Q6 e-tron. Hvis den følger i konceptets fodspor, så er Audi Q6 nemlig udstyret med masser af gadgets: I lygterne er efter sigende en projektør, der lader dig spille spil igennem den indbyggede spillekonsol, imens bilen oplader. En anden skør teknologi er de små LED'er, der udgør baglygterne, og som kan styres igennem bilens infotainmentsystem.

Automedia Audi Q6 e-tron spionbilleder kamuflage

Audi Q6 e-tron ligger i et voksende segment, og skal blandt andet konkurrere med Mercedes' kommende EQE SUV.

© Automedia

Hvornår lander Q6 e-tron?

Præcist hvornår Q6 e-tron officielt fremvises er endnu usikkert. I Audi's store plan for udfoldningen af PPE-platformen står kun, at Q6 e-tron lanceres i løbet af 2022.

Automedia hævder dog, at Audi lancerer Q6 e-tron en rum tid efter Porsche's elektriske Macan. Systemet vil sandsynligvis fungere på samme måde, som med Porsche Taycan og Audi e-tron GT.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...