2020 Audi S8
2020 Audi S8

Ny ministerbil? Audi S8 er klar med 571 hk

Er du til luksus og performance-biler? Så er løsningen her i form af Audi S8 4,0 TFSI quattro Tiptronic

3. juli 2019 af Steen Bachmann


Audi viste første gang den nuværende A8 for to år siden. Den blev lanceret i Danmark sidst i 2017 med V6- og V8- benzin- og dieselmotorer, og med et nyt 48-volts strømsystem og sunde præstationer. Uanset om du vil køre 100 eller 200 km/t har motorerne tilpas med overskud, men nogen AMG-konkurrent er A8 ikke: Dertil er den alt for pæn.

For at kunne matche Mercedes´ AMG og BMW's M-modeller kommer der nu en S8.

V8-biturbo med 800 Nm

Den har 4,0-liters V8-biturbomotor med 571 hk og et moment på 800 Nm. Mildhybridteknologien skal bidrage til en god balance mellem effektivitet, komfort og præstationer, og aktiv undervogn, firehjulsstyring og quattro-firehjulstræk med sportsdifferentiale bliver standard.

2020 Audi S8
2020 Audi S8


Tophastigheden er elektronisk begrænset til 250 km/t, og automatisk aktiverede spjæld i udstødningssystemet skal understrege lyden fra V8'eren.

Mildhybridsystemet gør det muligt at rulle med standset motor, og start/stop-systemet fungerer op til 22 km/t. Dermed kan man spare op til 0,8 l brændstof pr. 100 kilometer. Her er også automatisk cylinderfrakobling, så fire af de otte cylindre får lukket for brændstoftilførslen ved lav belastning.

Funktionen Active Noise Cancellation i bilens eget sound system eliminerer forstyrrende støj i kabinen ved at sende 'modlyd' i samme frekvens og dermed sænke støjniveauet.

Forlygterne fås med HD Matrix-LED-teknologi og laserlys, og baglygterne er af den hurtigt reagerende og strømbesparende OLED-type. 

2020 Audi S8
2020 Audi S8

På de store markeder Kina, USA, Canada og Sydkorea tilbydes Audi S8 for første gang og udelukkende med lang akselafstand. Bilens ekstra længde og højde giver øget komfort takket være den ekstra lofthøjde og benplads.

Luksuriøst og moderne udstyret S8

Som standard er her individuelle komfortkontursæder i sportslook med elindstillinger i alle retninger, pneumatisk indstillelige sidestykker og varme i tre trin. Hertil kommer ventilations- og massagefunktioner.

Audi S8 i Danmark

Den nye S8 introduceres i Danmark sidst på året. Der er endnu ikke dansk pris, ligesom udbuddet af udstyr heller ikke er fastlagt. 

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...