Ny Audi A6 Allroad: Forfinet i 20 år

Det er 20 år siden, at den første A6 Allroad blev lanceret, og nu er fjerde generation af Audi A6 Allroad, klar til at møde verden, og den har fået nogle store overarme

8. juni 2019

Opskriften på en A6 Allroad har ikke ændret sig en hak, i løbet af de sidste 20 år. Man tager basalt set en Audi A6 Avant, øger frihøjden og udstyrer den med større plastikskærme. Skærmforøgerne er som standard udført i kontrastfarven scandiumgrå. Som ekstraudstyr fås de i bilens farve eller i sort højglans. Panelelementerne i kontrastfarve på bilens side er forsynet med allroad-modelbetegnelser.

A6 Allroad fås med to ekstraudstyrs-pakker, der skal skærper bilens look yderligere: aluminiumseksteriørpakken og den sorte optikpakke med mørke komponenter og pyntelister. Udvalget af lakfarver til den nye Audi A6 Allroad omfatter 11 forskellige farver, herunder den nye allroad-specifikke farve gavialgrøn, der er blevet udviklet som en pendant til den specifikke farve på den første model fra 1999.

Den nye Audi A6 allroad quattro er 4,94 m lang, 1,90 m bred og 1,50 m høj. En akselafstand på 2,93 m udgør grundlaget for gode pladsforhold med masser af benplads ved bagsædet. Ligesom A6 Avant byder den på en bagagerumsvolumen på mellem 565 og 1.680 liter med bagsædet klappet frem, og den elektriske bagklap samt den automatisk åbnende bagagerumsafdækning er standardudstyr.

A6 Allroad med en frihøjde på optil 18,4 cm

Karrosseriet på A6 Allroad er op til 45 mm højere i forhold til A6 Avant. Frihøjden på normalt niveau udgør 139 mm. Luftaffjedringen med reguleret støddæmpning er standardudstyr i Audi A6 Allroad og afstemt specielt efter A6 Allroad. 

I indstillingerne ‘auto’ og ‘comfort’ starter A6 Allroad på normalt niveau med en frihøjde på 139 mm og kan ændres aktivt via en hastighedsafhængig reguleringsstrategi. Hvis man vælger det højeste niveau ved maksimalt 35 km/t, hæves karrosseriet med 45 mm, og der sker en automatisk sænkning, når denne hastighed overskrides. 

Ved motorvejshastighed fra 120 km/t sænkes undervognen med 15 mm. Det standardmonterede progressive styretøj arbejder mere og mere direkte, jo mere rattet drejes. Den dynamiske firehjulsstyring (ekstraudstyr) kombinerer på den måde adræthed og stabilitet. 

Ved hastigheder op til 60 km/t drejer baghjulene op til 5 grader i modsat retning af forhjulene, hvorved vendediameteren formindskes. Ved højere hastigheder styrer for- og baghjulene op til 2 grader i samme retning.

Motorudvalg i Audi A6 Allroad

Den nye A6 Allroad fås med tre forskellige ydelses-trin af den 3-liters V6 TDI-motor. De tre TDI-motorer overfører kræfterne via en 8-trins tiptronic og har alle et højt drejningsmoment for at opnå en stor trækkraft. Motorvarianterne er på mange områder blevet nykonstrueret i forhold til forgængermodellen.

I A6 allroad quattro 45 TDI yder den 231 hk samt 500 Nm drejningsmoment (mellem 1.750 og 3.250 omdr./min.), hvilket er nok til at klare sprinten fra 0 til 100 km/t på 6,7 sek. og en tophastighed på 250km/t.

I A6 allroad quattro 50 TDI yder motoren 286 hk og leverer et drejningsmoment på 620 Nm (mellem 2.250 og 3.000 omdr./min.), hvilket giver 0-100 km/t på 5,9 sek. og en tophastighed (elektronisk begrænset) på 250 km/t.

Topmotoren i A6 allroad quattro 55 TDI har en ydelse på 349 hk og et drejningsmoment på 700 Nm (mellem 2.500 og 3.100 omdr./min.). Den giver A6 allroad quattro 55 TDI en acceleration fra 0 til 100 km/t på 5,2 sek.

Specialmodel eksklusivt til lanceringen

Ved lanceringen af den nye A6 Allroad tilbyder Audi specialmodellen ”20 years allroad”. Den har en individuel sammensætning af både eksteriør og interiør. Man kan vælge mellem tre forskellige lakfarver: farven gavialgrøn samt gletsjerhvid og sohobrun. Den sorte optikpakke er udvidet med særlige Audi ringe og sidespejlhuse. Eksklusive 19”-fælge fuldender det markante look. Sorte sportssæder med indtræk i læder/Alcantara, dekorindlæg i aluminium og belyste panellister giver et helt unikt præg i kabinen.

Hvornår kommer Audi A6 Allroad til Danmark

A6 allroad quattro introduceres i Danmark i løbet af sommeren. Der er endnu ikke danske priser, ligesom udbuddet af motorer og udstyr heller ikke er fastlagt.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...