Audi A3

Ja, det her er den nye Audi A3, vi sværger! Selv om den ligner den gamle...

Audi lancerer den nyeste generation af den velkendte, kompakte hatchback, A3. Og i vanlig Audi-stil fortsættes den samme designstil som altid. Heldigivis er der sket mere under huden, end man kan se med det blotte øje.

4. marts 2020 af Christian Birkekvist

Fjerde generation af Audi A3 er præsenteret!

Audi A3 så første gang dagens lys tilbage i 1996. Dengang var den lille mellemklassebil med til at grundlægge segmentet for den kompakte premiumklasse. 

Audi kommer nu med fjerde generation af den populære hatchback. Den lille tysker skulle have fået en lang række innovationer fra større klasser. Lad os kigge nærmere på det.

Audi A3

Vælg mellem 1,5 TFSI eller 2,0 TDI

Audi lancerer A3 Sportback i Europa med tre forskellige motorvarianter, men kun to af dem kommer til Danmark. Vi får valget mellem en 1,5 TFSI med 150 hk eller en 2,0 TDI, der også har 150 hk. Den tredje model som ikke rammer de danske, er en 2.0 TDI med 116 hk. 

Alle er med forhjulstrukket. Købere af A3 kan vælge mellem 6-trins manuel gear eller 7-trins S tronic automatgear. Den tyske bilfabrikant udvider udvalget af motorvarianter efter lanceringen, så der også kommer el-versioner og firehjulstrækkere.

Audi A3

Kompakt sag i stilrent design

Man genkender hurtigt A3 forfra på grund af den brede singleframe og de store luftindtag. Skulderlinjen strækker sig fra forlygterne til baglygterne og nedenunder buer fladen indad, hvilket fremhæver hjulkasserne. Forlygterne er i Matrix-LED med digitalt dagskørelys, hvilket betyder at de danner specielle lyssignaturer, der gør A3’eren letgenkendelig. Samtidig bliver den også lidt kedelig, og man kunne have håbet på flere designoverraskelser. 

Tyskeren er en kompakt lille sag med en længde på 434 cm, en bredde på 182 cm, en højde på 143 cm og en akselafstand på 264 cm. Bagagerummet rummer 380 til 1.200 liter, alt efter om bunden og bagsæderne er oppe eller nede. Man kan tilkøbe elektrisk bagklap, som kan styres med foden.

Audi A3

Sportslig og afbalanceret undervogn

Tyskerens undervogn kommer med en sportslig og afbalanceret opsætning, der stræber efter at kombinere kørekomfort og dynamik. Graver man lidt dybere i lommen, kan man som ekstraudstyr få en undervogn med adaptiv støddæmperregulering. 

Tilvælger man støddæmperregulering er karrosseriet sænket med 10 mm. Hver enkelt støddæmper tilpasser sig hele tiden vejens tilstand, kørselssituation og indstillingen i køredynamiksystemet, Audi Drive Select.

Audi A3

Sædebetræk i genanvendte materialer

I kabinen er der en ny gearvælger, dekorindlæg af aluminium eller kulfiber, markante dørhåndtag og et instrumentpanel i black panel-look. Sædebetrækket er som noget nyt lavet af genanvendte PET-flasker. 

Man finder også et 10,1” touchdisplay, der er integreret i instrumentpanelet, som genkender indtastning af bogstaver med håndskrift, giver akustisk tilbagemelding og har stemmestyring. Audi Virtual Cockpit kommer med ekstra funktioner, som for eksempel stor visning af navigationskortet. Head-up-display kan tilkøbes som ekstraudstyr.

Audi A3

Masser af assistensystemer og tjenester

A3’eren kommer som forventet med en masser lækkerier af assistentsystemer og infotainment. Audi har højnet sikkerhedsniveauet. Undvigeassistenten og vognbaneafvigelsesadvarslen, hjælper hatchback’en med at undgå ulykker. 

Du kan tilkøbe flere assistentsystemer som eksempelvis vognbaneskift- og udstigningsadvarslen samt assistenten, der registrerer tværgående trafik bagved bilen og parkeringsassistenten. Der er selvfølgelig også adaptiv fartpilot, som hjælper med vognbaneføringen. 

Audi A3

Danske priser er endnu ukendt på Audi A3

MMI-betjeningskonceptet er baseret på tredje generation af den nye modulopbyggede infotainmentplatform. Den udfører alle opkoblingsopgaver, herunder telefoni og Audi connect-tjenester med LTE Advanced-hastighed, og har et integreret Wi-Fi-hotspot.

Du kan gemme dine individuelle indstilling lige fra klimaregulering over sædets position til ofte benyttede navigationsdestinationer og medier. Car-to-X-tjenesterne, der er en del af connect-tjenesterne, hjælper med at finde parkeringspladser langs vejen eller ride på den grønne bølge ved hjælp af kommunikation med lyskrydsene.

Den nye Audi A3 Sportback rammer Danmark inden sommer i år. Priserne er endnu ukendte, men 1,5 TFSI med 150 hk starter ved ca. 216.000 kr. (€28.900) i Tyskland.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...