Mød den mest hårdkogte Audi R8 til dato

Den bliver kun produceret i 44 eksemplarer – Audi kalder den selv den mest fokuserede R8'er til dato.

13. juli 2018 af Bil Magasinet

En standard Audi R8 Plus er med sin skrigende V10-motor en fænomenal superbil. Men det kan godt blive endnu vildere og mere fokuseret. Bilen på billederne er en eksklusiv og lettet udgave, der er blevet forsynet med Audi’s Sport Performance-dele.

Den bliver kun produceret i 44 eksemplarer og alle er lakeret i den iøjnefaldende Misano-rød. Motoren har Audi ikke pillet ved - det er fortsat en V10-motor med 610 hk. 

Udvendig er den blevet udstyret med en stor fastmonteret hækvinge, en stor bagdiffuser og fronten har fået små vinger på hver sin side af forkofangeren, som er inspireret af Audi R8 GT3-racerbilen.

Alle delene er udviklet i vindtunnel for at sikre maksimal performance. Det betyder at bilen leverer 150 kg downforce, hvilket er dobbelt så meget som en standard R8 Plus. Ved 330 km/t genererer det nye performance-kit 250 kg downforce – 100 kg mere end standard.

Undervognen er heller ikke helt standard, den er nemlig fuldt justerbar, hvilket også er inspireret af deres GT3-biler. Bremserne er selvfølgelig fremstillet i kulfiber og med specialudviklede bremsekloder, der kan tåle at blive brugt hårdt. 

I kabinen er der blevet plads til et sæt skålsæder, som nok skal holde dig godt fastspændt i sving. Et sæt nye 20” letvægtsfælge sparer bilen for 8 kg.

Ejer du allerede en Audi R8, er det faktisk muligt at eftermontere flere af disse Performance-dele på din bil. 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...