Audi functions on demand interiør ekstraudstyr 2020
© Audi

Købes online: Audi laver midlertidigt ekstraudstyr

Audi laver nu midlertidigt ekstraudstyr, som du kan købe via en app

5. december 2020 af Frederik Hauschildt

Ekstraudstyr på download?

Audi har udviklet deres myAudi-app, så din bil kan forbinde til internettet og gøre, hvad biler ellers gør på internettet - at opdatere. Men fra uge 48 har appen kunnet et andet trick, der skal være med til at definere, hvordan man handler Audi i fremtiden.

Du kan nemlig tilkøbe ekstraudstyr til infotainment-systemet via appen, også lang tid efter bilen har forladt fabrikken. 

Du kan sågar også købe ekstraudstyr på deltid, så du kan afprøve funktioner, eller betale alene for den tid, hvor du ejer bilen. Det betyder, at anden eller tredje ejer af en Audi bygget nu, også kan tilkøbe ekstraudstyr til deres Audi.

Audi functions on demand interiør ekstraudstyr 2020

Q8's interiør bliver fremover noget, du kan udvide med køb i en app.

Men hvad med normalt ekstraudstyr?

Funktionen er afgjort interessant, og det kommer købere til gode, så længe ekstraudstyr kan opgraderes løbende. Men Audi nævner, at deres Function on Demand system også kommer til at omhandle Matrix-forlygter og parkeringssensorer. Med andre ord er det udstyr, der allerede er monteret på bilen, fra fabrikken.

Hvis du skal have adgang til det allerede monterede system, skal du altså betale for systemet, i den periode du vil bruge det. 

På nuværende tidspunkt kan du dog betale for systemet på livstid, hvilket i princippet giver samme effekt, som havde du købt ekstraudstyret med bilen i starten. 

Spørgsmålet er så, om udstyr som adaptive matrix-lygter kan fravælges fra fabrikken, eller om det er monteret som standard på bilen. 

Er det standard, kan det drive prisen på bilen i yderligere i vejret på grund af afgifter.

Audi functions on demand interiør ekstraudstyr 2020
© Audi

Det er ikke første gang

Når Audi sætter spørgsmålstegn ved om udstyr, der ikke koster mærket ekstra at implementere, skal være standard, så er det ikke en ukendt trend inden for ekstraudstyr. 

Blandt andre sælger Tesla aktiv vognbaneassistent som separat udstyr, selv om det fornødne kameraudstyr allerede er monteret på bilen.

Hvad synes du?

Hvad mener du selv, om de digitale funktioner, som sættes bag en betalingsmur? Har Audi løst det rigtigt med tidsdefinerede muligheder, eller bør det være helt gratis? 

Deltag i debatten på Bil Magasinets Facebookside!

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...