Audi S3 Concept
Audi S3 Concept© bilmagasinet.dk

Hvad har vi her: En 4-dørs Audi med 408 hk?!

Den ligner en moderne RS4, men navnet er S3 Concept

2. marts 2011 af Steen Bachmann

Hvis man én gang har oplevet brølet fra en Audi RS4 og har fået vredet nakkemusklerne af led, fordi den rykker så hårdt, er det svært ikke at stå og trippe lidt på stedet i begejstring over Audi S3 Concept.

Det kan være, at sedanen ikke ser særlig dramatisk ud på billeder, og det er meget muligt, at den ikke repræsenterer designmæssige revolutioner, men i levende live er der noget dramatisk og elegant over den på samme tid. De sexede dørhåndtag, den karakteristiske Audi-næse, der synes mere afrundet end den plejer, og den konservative bagende med moderne lygter taler til dig, hvis du er til biler.

Konceptbilen har fire døre og er 26 cm kortere end Audi A4 (længde/bredde/højde er 444/184/139 cm). Akselafstanden er 18 cm kortere end A4, og konceptbilen vejer 1.540 kg.

Navi-system via Google Earth
Rammen omkring den store singleframe-grill er i kulfiberforstærket kunststof  (CFK), og meningen med de vandrette aluminiumslameller er at understrege bilens bredde. Døre, motorhjelmen og bagagerumsklappen er fremstillet af aluminium. 

I kabinen er her detaljer i aluminium, og højttalerne er afdækket med aluminium; når audiosystemet tilsluttes, kører de nogle millimeter opad. Betjeningspanelet til multimediesystemet MMI er placeret på midtertunnelens konsol. Overfladen med den store hovedstyreknap omfatter en touchpad, kaldet MMI touch. Denne nye løsning integreres snart i serieproduktionen hos Audi. MMI-skærmen er ekstremt slank og kører elektrisk op fra instrumentpanelet. Som på A8 benytter navi-systemet kort og fotos fra Google Earth i stedet for traditionel navi-grafik. Bilen har også trådløs WLAN-net og dermed internetforbindelse. På bagsiden af forsædernes ryglæn er der placeret holdere til iPads.

Motor fra Audi quattro concept
A3 Concept har en 5-cylindret motor på 2,5 liter. Den yder 408 hk, mens momentet på 500 Nm er til rådighed fra 1.600 til 5.300 o/min. 0-100-tiden er 4,1 sek. og topfarten begrænset til 250 km/t.

Undervognen er videreudviklet fra RS 3 Sportback. Ved hjælp af køredynamiksystemet Audi drive select kan føreren skifte mellem fem indstillinger af datalinjerne for motoren, servostyringen og den 7-trins S tronic-gearkasse. Indstillingerne hedder comfort, auto, dynamic, individual og efficiency, og den sidstnævnte indstilling er sat op til maksimal økonomi.

 

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...