Hold da op: Se Audis nye instrumenter

Den nye generation af TT får nyudviklede LCD-instrumenter

9. januar 2014 af Mikkel Thomsager

Fra den 6. til den 11. januar er der elektronik-messe i Las Vegas (CES), hvilket normalt ikke har den store interesse for bilfolk, men i år benytter Audi messen til at vise kabine og instrumenter til den nye Audi TT.

Det er i sig selv innovativt, at Audi bruger en elektronikmesse til at vise de nye instrumenter, men instrumenterne er også innovative. Audi går LCD-vejen, sådan som flere konkurrenter allerede har gjort det, og det ser virkelig godt ud.

Den nye LCD-instrumenter introduceres i den nye Audi TT, der ventes præsenteret på biludstillingen i Paris til oktober.

Ud over de nye instrumenter viser Audi hele kabinen til den nye TT, der, som forgængerne, har alle elementer fokuseret på føreren. Hele grundstrukturen er ny, og den vil danne grundlag for kabinerne i andre fremtidige Audi-modeller.

Blandt de nye løsninger er redesign af de runde luftdyser, som er en klassisk TT-feature. Designet er fortsat det klassiske turbinelook, men luftdyserne huser nu også betjeningen af klimaanlægget. Regulatorerne til sædevarme, temperatur, retning og styrke for luftstrømmen er placeret i dysernes aksler, og den valgte indstilling vises i små displays samme sted.

Under de midterste luftdyser er vippekontakterne til havariblinket og sekundærfunktionerne placeret centralt.

Med de knapper, der er placeret på rattet, kan man næsten betjene alle funktioner, herunder også infotainment-systemet.

Menustrukturen er orienteret mod menuen i en smartphone og omfatter fritekstsøgning (MMI-søgning). MMI-terminalen på midterkonsollens midtertunnel, som er den anden betjeningsenhed efter rattet, er også blevet nyudviklet helt fra bunden. Med MMI touch kan føreren eksempelvis scrolle i lister og på kort samt zoome. Det er også blevet mere enkelt at kalde flere valgmuligheder frem. Fremover gøres det via kun to i stedet for fire knapper omkring dreje-/trykknappen.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...