Audi S4 A4 Avant facelift 2019 sedan limousine V6 TDI

Gennemgribende facelift til Audi S4 og A4

Måske Audi kan mærke ånden i nakken fra den nye BMW 3-serie og den faceliftede Mercedes C-klasse – for nu får S4- og A4-modellerne et større facelift.

15. maj 2019 af Frederik T. Frey

Efter alle kunstens regler har det efterhånden velvoksne Audi A4-modelserie gennemgået et facelift. Det ydre design er naturligvis strammet op – forlygterne er gjort mere strømlinet...og kølergrillen er gjort bredere helt i tråd med tidens fokus på store indsugningsarealer. Også skærmene har fået en kop Substral, og fremtræder nu mere bombastiske.

Indvendigt er der også sket ændringer, omend der er tale om viderudvikling på det eksisterende design. Største nyhed er en touchskærm på 10,1", der tager sig af infotainment. På ekstraudstyrslisten findes også MMI Plus med Virtual Cockpit, der forvandler pladsen bag rattet til en skærm på 12,3" i full HD-opløsning.

Audi S4 A4 Avant facelift 2019 sedan limousine V6 TDI bagfra stationcar

Audi S4 skifter fra benzin- til dieselmotor – stadigvæk med seks cylindre.

Audi S4 kører nu på diesel

Audi S4 skrotter på europæiske markeder (ja, også det danske) V6-benzinmotoren med 354 hk. Vi må nu tage til takke med en TDI-dieselmotor, der ligeledes har seks cylindre. Slagvolumen er på tre liter, effekten er 347 hk og 700 Nm – og det er netop i springet af moment, den nye S4 med dieselmotor trumfer den gamle benzinmotor, som "bare" ydede 500 Nm. S4 benytter derudover et mildhybrid-system, firehjulstræk og en 8-trins automatgearkasse.

Topfarten er begrænset til 250 km/t, og i sedankarrossen kan S4 nå 100 km/t på 4,8 sekunder.

Audi S4 A4 Avant facelift 2019 sedan limousine V6 TDI kabine interiør touchskærm MMI Plus

Den faceliftede kabine byder bl.a. på en ny touchskærm på 10,1".

Hele linjen fornyes

Det er naturligvis ikke kun den potente S4-variant, som får et facelift. Ændringerne rammer alle varianter og versioner i A4-familien – allroad går heller ikke fri, ligesom både sedankarrosse og stationcar (kaldet Avant hos Audi) har fået opmærksomhed.

I bunden af modelprogrammet står A4 35 TFSI med 150 benzin-hestekræfter. Næste skridt på benzinprogrammet har 190 hk, og vildeste benzinvariant yder 245 hk. Dieselmotorerne spænder fra 150 hk til 231 hk, hvis man da ikke tager S4 med 347 hk.

De opdaterede Audi'er er i Danmark til efteråret, og priserne bliver offentliggjort, som vi nærmer os lanceringstidspunktet.

Audi S4 A4 Avant facelift 2019 sedan limousine V6 TDI allroad

Alle A4- og S4-modeller opdateres – også den rustikke allroad.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...