© Audi

Frisk krigsmaling til Audi RS5 Coupé og RS5 Sportback

Audi's muskel-coupé med to eller fem døre får lille facelift, så nu kan de nye BMW M3 og M4 bare komme an.

15. december 2019 af Søren Juul

Mens vi venter spændt på BMW M GmbH præsenterer en ny M4 coupé og M3 sedan, holder Audi Sport formen ved lige hos RS5 coupé og Sportback. De to modeller får nu et lille ansigtsløft, der får dem til at se ligeså bidske ud, som de nye generationer RS6 og RS7, der kom tidligere i år. 

Audi RS5 Coupé

© Audi

Audi RS5 Sportback

© Audi

Lavere og bredere kølergrill

Det kommer først og fremmest til udtryk med en lavere og bredere kølergrill, flankeret af redesignede luftindtag til siderne og tre, små slidser ovenover, der er inspireret af Audi Sport Quattro fra 1984.

Karrosseriets skærme er som hidtil 40 mm bredere end på en almindelig A5, men der er kommet nye sideskørter i mellem dem.
  
Bagpå er diffusorpanelet rent visuelt trukket lidt højere op over udstødningsrøret i hver side. Coupéen er desuden forsynet med et tag i kulfiberforstærket plastik, som sparer knapt fire kilo på vægten. 

Audi RS5 Coupé set bagfra.

© Audi

RS5 Sportback 

© Audi

450 hk og 600 Nm 

Under motorhjelmen ligger stadig en bomstærk 2,9 liters TFSI V6 biturbomotor, som yder 450 hk og 600 Nm. Kræfterne sendes gennem en 8-trins tiptronic automatgearkasse og videre til asfalten gennem et quattro firehjulstræk. 0-100 km/t tager 3,9 sek. og topfarten kan hæves fra 250 til 280 km/t på bestilling. 

Kabinen har fået seneste generation af Audis MMI infotainmentsystem. 

© Audi

Ny elektronik i kabinen

Kabinen er først og fremmest opgraderet med Audis seneste generation af MMI infotainmentsystemet. Det er er koblet til en ny, 10,1” trykfølsom, tablet-agtig skærm med akustisk feedback, i midterkonsollen. På bestilling kan man få 12,3” digitale instrumenter, der naturligvis kommer med dedikeret RS-grafik.

På rattet kan du nu finde den nye ”RS Mode” knap, der fungerer som en genvej til bilens sportsligste køreprogrammer – og bagved sidder der nye og større skiftepaler til gearkasse. 

Nye farver i kabinen hører til blandt de små opdaterninger på RS5. 

© Audi

Minimalt facelift

Resten af nyhederne er i småtingsafdelingen. Der er kommet nye 20” fælge, som kan bestilles i mat bronze eller blank sort. Forlygterne kan opgraderes til matrix LED med laserteknologi, de fire ringe i kølergrillen og RS-logoerne kan bestilles i sort – og du kan nu også få din RS5 I farverne “Turbo Blue” eller “Tango Red”.

Begge modeller er prissat til 83.500 Euro I Tyskland, så vi forventer at se dem herhjemme til foråret. 

Audi RS5 Coupé

© Audi

Audi RS5 Sportback

© Audi

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...