Første test: Audi har løftet A7’eren til nye højder.

Audi A7 ser fantastisk ud og er designmæssigt langt fremme, alligevel er der enkelte elementer, der desværre skuffer

15. februar 2018 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Introduktionen finder sted i det billedskønne område omkring Cape Town, Sydafrika. Testruten indeholder lange motorvejsstræk og ikke mindst kystruten mod Chapmans Peak.

Hvad er nyt?

Det er ikke altid, at det lige er til at se forskel fra den gamle, når Audi præsenterer en ny modelgeneration, men den nye Audi A7 ser rent faktisk ny ud. Nye, skarpere linjer og en bredere frontgrill gør designet mere agilt, men faktisk er det de nye lygter, der er mest markante.

Bagpå har den nye A7, ligesom den nye Audi A8, fået en gennemgående LED-stribe, der forbinder de to baglygter. I en klasse, hvor det især handler om at skille sig ud, hjælper netop de nye baglygter gevaldigt. Hver gang bilen låses eller låses op kvitterer lygterne med et lille lysshow – og det ser faktisk ret godt ud.

Førstehåndsindtrykket af kabinen er fint, men desværre er der enkelte steder, som ikke lever op til den kvalitet du forventer i en bil som Audi A7 – her er Audi uheldigvis gået på kompromis i forhold til den gamle Audi A7.

Der er også nye motorer med mild-hybridsystem, en helt ny kabine med to touchskærme i midterkonsollen. Der kan valges mellem fire forskellige undervogne med mulighed for firehjulsstyring – og så er den stoppet til med nye teknologier. Alt dette, og meget mere, kan du læse om i næste nummer af Bil Magasinet, hvor vi også kommer med en klar motoranbefaling.

Du kan få 3 numre af Bil Magasinet for blot 99 kr. lige hér

Hvem er konkurrenterne?

Der er to konkurrenter, som Audi bør holde ekstra godt øje med. Mercedes er lige på trapperne med deres nye CLS, som ser rigtig lovende ud, og den efterhånden aldrende BMW 6-serie Gran Coupe. Det skal blive spændende at teste de tre op mod hinanden.

Porsche Panamera står selvfølgelig også på listen over store, 4-dørs coupeer, men her er prisen en helt anden.

Hvornår lanceres den?

Den nye Audi A7 er allerede hos forhandlerne til marts. Til en start lanceres den med to motorvarianter; En diesel og en benzin med henholdsvis 286 og 340 hk. Begge med 6 cylindre i V-form og med Quattro-firehjulstræk som standard.

Senere på året kan A7 også bestilles med 4-cylindrede motorer.

Priserne kender vi ikke endnu. De skal lige godkendes af Tyskland, inden Audi Danmark kan melde mere ud – men vi har dem snart.

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...