Audi e-tron GT elbil test priser
Audi e-tron GT quattro© Mathias Brandt

Audi e-tron GT: Elbiler behøver ikke være røvsyge - se bare den her!

Audi GT flytter grænsen for, hvad en elbil kan, på samme måde som Tesla Model S gjorde det for 10 år siden. Her er både drama og vildskab

13. oktober 2022 af Steen Bachmann

Steen er fan af Audi E-tron GT

Da jeg i starten af 2021 var til præsentationen af Audi E-tron GT, faldt jeg bagover af benovelse. Det er en stor, fed, lav, bred og monstertung performance-bil – en overraskende søster til Porsche Taycan med temperament, der varsler håb for dem, der tror, at elbiler er røvsyge. Det behøver de ikke være! 

Første møde var kun et par timer bag rattet, men senere har jeg haft mulighed for at køre en uge i bilen, og det har kun understreget mit første indtryk. Jeg er fan.

Kort fortalt har GT al den drama, vildskab og satan-og-helvede attitude, som vi ofte savner i elbiler. Som noget usædvanligt er her 2-trins transmission for at sænke forbruget, men man mærker ikke noget til den, og det er bare at trykke på D, slippe bremsen og trille afsted. 

Her er et stort batteri i bunden og en 0-100-tid på 4,1 sek., og både undervogn og bremser er dimensioneret til de mange kræfter.

Audi e-tron GT elbil test priser

Skærmene fylder mindre end i SUV’en e-tron, hvilket klæder bilen.

© Mathias Brandt

E-tron GT beskytter dig

GT er lav, men har okay udsyn og et fremragende 360-graders kamera. Man kører rundt med et digitalt skjold, der beskytter mod omverdenen, uanset om der er fare på færde bagfra, forfra eller fra siden.

Testbilen har Assistentpakke Plus (52.686 kr.) med automatisk parkering, som kan foretages via en mobiltelefon og Audi’s app – det er idiotsikkert og giver tryghed i små p-båse (det er en stor bil). Pakken har også rejse­assistent, der selv sætter farten op og ned via lokale forhold, skilteaflæsning og data fra realtime-navigation, undvige- og drejeassistent, vejkrydsassistent, udstigningsadvarsel og assistent til registrering af tværgående trafik.

Audi e-tron GT elbil test priser

Tykt rat med Alcantara er standard, mens designpakke uden læder koster 8.320 kr.

© Mathias Brandt

Dommen over Audi E-tron GT

Kabinen er lige så lækker som i søsterbilen Porsche Taycan og har fokus på sport frem for plads. Man sidder lavt, og her er plads til 190 cm østjyde på bagsædet, hvor den midterste plads dog er for trang til voksne.

Standardudstyret er omfattende med alt, hvad man kan forvente i en performance-bil inklusive ladeport i begge sider med indbygget 11 kW-­lader til hjemmeladeren. 

På langturen kan det store batteri med den lynhurtige 800 volts-arkitektur lades med op til 270 kW, og med varsom speederpedal og lidt umage med at rekuperere – opsamle energi fra nedbremsninger – er i hvert fald 400 km muligt på en opladning i lave temperaturer.

Audi RS-menigheden er ikke sådan lige at hive ud af deres elskede og brølende benzinbiler, men Audi GT kan blive elbilen, der gør det.

Vi synes

Vi var vilde med GT efter den første tur, og det er vi fortsat. Det er en drømmebil.

Bil Magasinet er proppet med tests som den her. Har du husket at aktivere dit prøveabonnement? Læs mere her!

Audi e-tron GT quattro

 • Frapris: 1.006.990 kr. 
 • Pris (testbil): 1.148.167 kr.
 • Årlig afgift: 680 kr.
 • Ydelse: 530 hk og 640 Nm
 • Topfart: 245 km/t
 • 0-100 km/t: 4,1 sek.
 • Rækkevidde på el: 479 km
 • Maks. ladekapacitet: 270 kW
 • Mål: 499/196/141 cm L/B/H
 • Vægt: 2.351 kg
 • Last: 489 kg
 • Påhæng: 0 kg
 • Bagagerum (for + bag): 80 + 405 liter

Danske 2022-priser

Audi e-tron GT quattro: 1.006.990 kr.

Audi e-tron GT RS: 1.516.990 kr.

Se testen af Audi E-tron GT i videoen herunder:

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...