© ABT

Denne RS6 er den ondeste familieraket

Audi RS6 Avant er temmelig kvik i standardudgaven med 560 hk, men tyske ABT tuner motoren, så den muskuløse familiebil kører fra de fleste superbiler

27. november 2018 af Mathias Brandt


Tidligere i år udviklede den tyske tuner ABT en Audi RS6 Avant med ekstra store overarme. Det var en markering af, at den nuværende Audi RS6 Avant er på vej på pension. Bilen blev døbt RS6 Avant Performance Nogaro Edition, og var 695-hestes specialudgave, der var limiteret til blot 150 eksemplarer.

© ABT

Yder 735 hk

Det er i sig selv vildt og voldsomt, men som de fleste tunere kunne ABT selvfølgelig ikke lade være med at give den et ekstra pift. Ved at tune motorens ECU, der er bilens hjerne, har de fået yderligere 40 hk ud af den 4-liters V8-biturbomotor, som nu yder 735 hk. Drejningsmomentet er kolossale 920 Nm., hvilket er 40 Nm mere end en standard Nogaro Edition.

ABT siger, at bilen klarer 0-100 km/t på et sted mellem 3,1 og 3,2 sek., hvilket er hurtigere end mange superbiler. De mange kræfter holdes i skak takket være et effektivt firehjulstræk.

RS6 i 'Nogaro Blue'

Navnet Nogaro stammer fra bilens farve, som hedder ’Nogaro Blue’. Ud over at tune motoren yderligere har ABT også strøet generøst omkring sig med kulfiberdetaljer for at gøre udseendet endnu mere aggressivt. Det hele er rundet af med et sæt 22” fælge.

Prisen har de desværre ikke oplyst.

Læs også om Audi RS6-E med elmotor

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...