Foto Jacob Dalby
Audi Q3 2,0 TDI 2012

Brugttest: Audi Q3 2,0 TDI 2012

Audi Q3 har netop modtaget et mindre facelift, hvilket bliver en fordel, når du kigger efter en brugt af den “gamle” model, som du kan få en lille smule billigere

1. januar 2016 af Jacob Dalby

For knap fire år siden kom en ny Audi til verden, og det var en lille buttet én af slagsen. Den nye model skulle holde Audi’s to andre SUV’er med selskab. Den lille ny hed Q3 og er modelnavnet på Audi’s mindste livstils-SUV. For kort tid siden blev vi præsenteret for en faceliftet Q3, hvilket gør, at det derfor er en god idé at undersøge brugtmarkedet for den “gamle” model. Gamle er måske så meget sagt, for faceliftet er præget af små fornyelser, så du bør kunne spare lidt kroner, hvis du kan leve med den tidligere model.

Et facelift får typisk priserne på den ældre model til at falde, spørgsmålet er så, om det er et godt køb? Vi har fundet et eksemplar frem, som har tre år og 69.000 km på tælleren for at finde svaret.

En ægte bjergged bliver Audi Q3 dog aldrig

Q3 er bygget på bunden fra Audi A3. Dertil har den fået højere frihøjde og de karakteristiske skærmkanter i sort plast, så den fremstår som en rigtig offroader. En ægte bjergged bliver den dog aldrig, men med quattro-firehjulstræk, som er ekstraudstyr, forcerer Q3 langt de fleste forhindringer, vores lille land har at byde på. Til gengæld kører den langt mere sportsligt og præcist end sine større brødre. Faktisk kører den næsten som en almindelig velkørende hatchback.

Den øgede frihøjde gør den en anelse mere kluntet end A3 over de små forhindringer i bybilledet. Men det er en pris, mange mennesker godt vil betale for at sidde højere og have overblik i trafikken.

Der er dog et par overvejelser, du skal gøre dig, inden du begiver dig ud i køb af Audi Q3. Den fås f.eks. med S-line-undervogn, som er sænket og stivere. Medmindre du skal på bane og køre race med din Q3, hvilket på ingen måde vil give nogen mening, er den efter vores vurdering for hård. Derimod giver S-line designpakken et rigtig lækkert aggressivt look.

Læs den fulde artikel af Audi Q3 2,0 TDI nedenfor

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...