Berlusconis skudsikre Audi til salg i Aarhus

Så er der brugt bil til dig, der sætter pris på sikkerhed

5. december 2014 af Bil Magasinet

Sikkerhedsindustrien har aldrig haft det bedre end nu, hvor der er krige og konflikter overalt, og hvor selv fredelige Arla-medarbejdere i Mellemøsten bliver skudt på vej hjem fra arbejde. I Danmark er der langt mellem skudsikre biler, fordi der ikke er så stort behov - og fordi registreringsafgiften gør dem sindssygt dyre. Men nu er der en brugt skudsikker bil på BilBasen.

Det er bilforhandler Sparafgift Aps i Egå ved Aarhus, der har skaffet en Audi S8 fra 2001, der angiveligt er bestilt og leveret til tidligere ministerpræsident Silvio Berlusconi. Bilen er ombygget af Max Protection i Italien til klasse B6, hvilket kan modstå op til tre træffere samtidig fra 7.62 NATO ammunition med en hastighed på 830 meter i sekundet fra 10 meters afstand. Den skal angiveligt også kunne modstå en bombe på 100 kg. Vi tror dog næppe, det er muligt at overleve et angreb af den styrke, selv om bilen skulle være intakt.

Her er modificerede bremser, hjulophæng, bærearme og styrekugler, og der er også monteret en sirene (det skal du ikke fortælle om i synshallen). Låsesystemet har kraftige låsepaler, der kan aktiveres i alle døre, og her er panserplader i bunden og pansrede ruder.

Følg os på Facebook og vær først med bilnyheder, videoer og meget mere. Vi ses!

Motoren i S8 er en V8 med 360 hk, men på grund af den tunge tjenestevægt er den her tunet til omkring 450 hk. Bilens vægt er ikke oplyst, men forvent at den er i nærheden af 3,0 ton.

Hr. Berlusconi har haft travlt med kuglepennen, da der skulle krydses af for udstyr, for her er nærmest alt, hvad Audi kunne tilbyde i 2001:

Quattro firehjulstræk, originale 18" S8 alufælge, 6-trins Tiptronic aut.gear, 2-zone klima, beige sportskabine med læderbetræk og dørsider med alcantara, alarm, fartpilot, kørecomputer, regnsensor, sædevarme for og bag, el-spejle m/varme, stort MMI multimediesystem med cd/radio/tv, cd-boks og navi, multifunktionsrat, biltelefon, solgardiner, xenonlys og 8 airbags, med mere.

Bilen har fuld dokumentation og servicehistorik, har lige gennemgået en større renovering og er nysynet. Den har ifølge sælger kørt 176.000 km og er til salg for 289.000 kr.

Se annoncen på BilBasen her

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...