Audi S3 Sedan sportback hatchback gul tfsi turbo rød front alufælge quattro

Sig hej til familien "Audi S3", som bliver hurtige som lynet – næsten da...

Mens vi går og venter spændt på über-A3'eren i form af RS3, kan vi varme os på Audi S3, der netop er lanceret både som hatchback og sedan.

18. august 2020 af Frederik T. Frey

Mød den nye Audi S3

Audi giver den seneste aftapning af deres populære A3-model en tur i træningscenteret. Resultatet er Audi S3, der yder 310 hk, benytter quattro-firehjulstræk og som kan fås i enten sedan- eller hatchback-karrosseri... Audi kalder naturligvis stadigvæk deres 5-dørs hatchbacks for "Sportback". Med sig bringer den hurtige Audi tredje generation af MMI-systemet til infotainment, og selv om S3 er en semi-vildbasse, vil førerassistentsystemer være i fokus – ligesom i andre Audi'er.

Audi S3 Sedan tfsi turbo rød profil side alufælge quattro

Audi S3 er sænket 15 mm sammenlignet med en almindelig Audi A3.

Audi S3 har 310 hk, 400 Nm og quattro

Kræfterne leveres af en 2-liters, 4-cylindret turbomotor – fans af tyskernes 5-cylindrede motor må væbne sig med tålmodighed til en kommende RS3, der forventes at benytte denne enhed på 2,5 liter, ligesom den med al sandsynlighed vil have en effekt på den voldsomme side af 400 hk. Gearkassen i Audi S3 er af dobbeltkoblingstypen, og den har syv fremadgående trin. S Tronic hedder den slags på "Audi'sk". På bundlinjen yder Audi S3 310 hk og 400 Nm.

Audi S3 Sedan tfsi turbo rød front alufælge quattro kabine interiør

Fladbundet rat er, næsten, en nødvendighed i en kabine, der vil udstråle en sportslig karakter.

S3 er lynhurtig fra 0-100 km/t

Når de 310 hk og 400 Nm skal sendes i asfalten, distribueres de mellem bilens fire hjørner gennem det velkendte quattro-firehjulstræksystem. I en lige linje fra stilstand er Audi S3 bare 4,8 sekunder om at ramme 100 km/t. Nålen i speedometeret stopper med at vandre mod højre, når den står ud for 250 km/t, som er den oplyste topfart. Sammenlignet med en almindelig Audi A3 er S3 sænket 15 mm.

Audi S3 Sedan tfsi turbo rød front alufælge quattro

På fronten af Audi S3 optager store luftindtag og Singleframe-grillen meget af pladsen.

Audi S3 har sportsligt design

Både Audi S3 som Sportback og sedan ser betydeligt mere aggressive ud, end tilfældet er med deres mere jævne A3-ophav. Singleframe-grillen bevarer sit rombeformede gitter, og store luftindtag stjæler opmærksomheden på fronten. Sidespejlene er, traditionen tro, udført i børstet alu-look. Bilens hæk trækker i samme visuelle retning. På bagenden understreger en diffuser og fire udstødningsrør, at dette er mere interesant end en almindelig Audi A3.

Audi S3 hatchback sportback tfsi turbo gul bagende bagfra alufælge quattro

Audi S3 fås som enten sedan eller som her i hatchback kaldet Sportback – farven hedder Pytongul.

Ekstraudstyr til Audi S3

Når både 310 hk, quattro-firehjulstræk og S Tronic-gear er standard, må man gå på opdagelse andre steder, hvis der skal sættes krydser på ekstraudstyrslisten. Begge karrosseriudgaver kan tilkøbes med matrix-LED-forlygter. Deres digitale dagskørelys består af et pixelfelt med 15 LED-segmenter, hvoraf de ti danner to lodrette linjer. På ekstraudstyrslisten finder man også en post med adaptive støddæmpere til sportsundervognen.

S3 har en digital kabine

I kabinen kan der opgraderes fra 10,25" "Virtual Cockpit" (digitalinstrumentering) til storebroderen på 12,3". Skærmene kører på tredje generation af MMI-styresystemet, der arbejder op til 10 gange hurtigere end forrige udgave af programmet.

Audi S3 hatchback sportback tfsi turbo gul forfra front alufælge quattro

Audi S3 er i Danmark til efteråret – priserne er endnu ukendte.

Audi S3 er i Danmark til efteråret

Begge karrosseriudgaver af den 310 hk-stærke Audi S3 er klar hos de danske forhandlere til efteråret. Den danske importør har endnu ikke danske priser eller udstyrsammensætning klar.

Når Audi S3 lander på dansk asfalt, bliver dens mest oplagte konkurrenter biler som Mercedes-AMG A 35 og BMW M135i.

Audi S3 Sedan tfsi turbo rød front alufælge quattro kabine interiør bagsæde

Begge udgaver af Audi S3 har bagdøre og et rimeligt bagsæde – hvad vi kan dømme ud fra billederne.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...