Audi RS6-E er et hybrid-monster!

Med over 1.000 hk kan denne Audi RS6-E ikke komme længere væk fra kedelig hverdags-hybrid. Se videoen, hvor de mange kræfter bliver sluppet løs

6. juli 2018 af Mathias Brandt

En standard Audi RS6 Avant er med sine 560 hk en sindssyg hurtig familiebil, men det kan selvfølgelig altid blive vildere. Det nemmeste er bare at montere nye turboer og skrue op for ladetrykket, men man kan også gå anderledes og langt mere omfattende til værks. 

Hvad med at gøre det til en hybrid? 

Altså en hybrid af den helt rigtige støbning, hvor det handler om performance og ikke at køre langt på literen! Den tilgang har den tyske tuner ABT taget til sit projekt – RS6-E. 

Med en kombineret systemydelse på 1.018 hk og et drejningsmoment på 1.291 Nm er der ikke meget øko-bil over projektet.

ABT starter med det de er bedst til, nemlig at få det maksimale ud af den 4-liters V8’er. Effekten hæves til 730 hk, hvilket i sig selv gør det til en ekstremt hurtig familiebil. Derefter monterer de en 288 hestes elmotor på gearkassen.

Elmotoren er klar over 100 km/t

0-100 km/t er overstået på 3,3 sek hvilket ikke er meget hurtigere end en standard RS6, der gør det på 3,7 sek. Men det skyldes, at elmotoren først kan træde til, når bilen kører over 100 km/t.

Systemet betjenes via en ”magisk knap” på rattet. Et hurtigt tryk på knappen slipper alle kræfterne løs. Systemet kan bedst betegnes som en moderne form for NOS-system, der kortvarigt leverer ekstra mange kræfter. 

I videoen kan du se, hvor vanvittig hurtig bilen er over 100 km/t med alle kræfterne til stede:

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...