ABT RS4-R bagfra

Audi RS4-R bevæger sig ind i superbilsterritorie

Med denne Audi RS4-R kan du have hele familien med, når du skal kører fra andre superbiler. Og så har du plads til en tur i IKEA bagefter

9. marts 2018 af Jesper Kruuse-Jensen
ABT RS4-R forfra
530 hk sætter skub i vilddyret

ABT har ikke ligget på den lade side, og har på det seneste præsenteret adskillige tunede Audi-modeller. Det gælder bl.a. biler som Audi TT RS og Audi RS3. Nu er turen så kommet til Audi RS4 Avant, som gennem de kyndige tyske tunerhænder får spændt overarmene op.

Det er på biludstillingen i Geneve, som finder sted i disse dage, at ABT præsenterer sin ABT RS4-R og det ekstra ”R” betyder 20 hk mere i den iltre stationcar i forhold til ABT RS4, som har 510 hk. Til sammenligning yder en Audi RS4 450 hk.   

Få 3 numre af Bil Magasinet for 99 kr. lige hér

Forbedringen af ydelsen er sket ved hjælp af en ændret motorstyring og de 530 hk sender raketten fra 0-100 km/t på sølle 3,8 sekunder. Med i pakken følger en sportsudstødning, og de fire markante afgangsrør bidrager til en anden og langt mere aggressiv fremtoning end en Audi RS4.

ABT RS4-R skråt bagfra
ABT RS4-R bagfra
ABT RS4-R er en ulv uden fåreklæder


ABT RS4-R aerodynamik
Ingen plads til bløde, runde former. Alt står knivskarpt


Det samme må siges om de omfattende aerodynamiske ændringer, som kan tilkøbes til ABT RS4-R. Pakken indeholder en ABT frontlæbe, et kølergitter med RS4-R-logo og ekstra skørter. Hjulene har også fået en opgradering, så de nu er i størrelsen 275/25 ZR21. Med ekstra kræfter, større dæk og forbedret aerodynamik giver det ikke meget mening med en standard undervogn, så den har ABT selvfølgelig også pillet lidt ved og tilføjet deres egne sports-stabilisatorer samt fjedre til den højdejusterbare undervogn.

Det lækre Interiør har fået småjusteringer rundt omkring med bl.a. et RS4-R-logo på sæderne, som er betrukket med læder. ABT RS4-R bliver begrænset til en produktion på 50 styks.

ABT RS4-R interiør
Kabinen er tydelig Audi dog med ABT-fingeraftryk
ABT RS4-R interiør
Det er på biludstillingen i Geneve, vi får den at se

På biludstillingen i Geneve får de besøgende mulighed for at se ABT RS4-R i egn høje person, og ABT vil også præsentere en ekstra interiørpakke, som består af talrige kulfiberelementer. Det drejer sig om kulfiber på instrumentpanelet, sæderne, rattet og gearvælgeren. Derudover får man måtter med RS4-R logo og matchende bagagerumsmåtter.

Vi venter spændt på, Hvad ABT ellers har oppe i ærmet på Geneve-udstillingen.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...