Audi RS3: 5-cylindre slår aldrig forkert!

I en tid, hvor mange bilmærker har travlt med at skære cylindre af deres motorer, er det befriende, at Audis 5-cylindrede RS3 ikke har mistet en

26. august 2015 af Mikkel Thomsager

Jeg er stor fan af 5-cylindrede motorer (vel vidende at jeg har forpasset en smuk chance ved at vælge min Volvo V70 med en 4-cylindret motor). Det ulige cylinderantal giver teoretisk set R5-motorer en grundlæggende balanceudfordring, som ingen 5-cylindrede motorer synes at lide med i praksis. De har næsten altid en dejlig motorgang med en karakteristisk lyd, og så har Audi givet hele begrebet en særlig em med RS2- og Urquattro-modellerne.

Så jeg er predefineret begejstret over udsigten til en Audi RS3, der, som den eneste i det aktuelle Audi-program, benytter R5-motoren i dag. I den nye RS3 yder den 367 hk, hvilket klemmer accelerationstiden fra 0-100 km/t ned på 4,3 sekunder. 

Den er selv sagt hurtig, og med firehjulstræk bliver der ingen hjulspin. I det hele taget er der en dejlig fasthed over RS3, som indgyder respekt for præstationerne. Det kan måles direkte i styretøjet, som er tungt, men der er også en vis tyngde over bilens bevægelser på asfalten.

Audi RS3 er 230.000 kr. dyrere (Prisstart: 969.338 kr.) end den kun 67 hk svagere Audi S3 (733.996 kr.). Dem er ellers kun 0,6 sekund langsommere fra 0-100 km/t, hvilket er svært at forklare og forsvare - sådan rent nøgternt. Men S3 nøjes netop med den 4-cylidrede turbo-motor, som også bruges i VW Golf GTi, og selv om den vitterlig også har en god lyd, så er det bare ikke det samme som den rigtige 5-cylidrede Audi.

I Bil Magasinet nr. 288, som er på gaden nu, kan du læse om Audi RS3 i Handling Day-artiklen, men den får slet ikke plads om omtale som fortjent, så glæd dig til en større artikle i BM289, der udkommer den 17. september.

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...