Audi Q3 Sportback
© Marcus Werner

Første test: Meget flottere Audi Q3 Sportback

Sammensmeltningen af SUV og Coupe er lige så mærkeligt som det lyder men alligevel overraskende populært. Først den massive Q8 og nu den noget mindre Q3 Sportback. Vi kører den første tur i den smukkere Q3.

3. september 2019 af Jacob Dalby

Hvor er vi?

Indenfor 10 minutter når vi at besøge både Schweiz, Frankrig og Tyskland, fra vi træder ud ad lufthavnen i Basel. Langt størstedelen af testkørselen sker dog i det bakkede Black Forest i Tyskland. Navnet Black Forest stammer i øvrigt fra dengang skoven var så tæt bevokset, at der var mørkt døgnet rundt – siges det.

Bil Magasinet var inviteret af Audi

Audi Q3 Sportback
© Marcus Werner

Hvad er nyt i Audi Q3 Sportback?

Der er bud efter BMW X2 når Audi Q3 Sportback kommer til Danmark til efteråret. Og den måtte jo komme, den lille SUV med form som en Coupe. Sportback skal som navnet antyder være den sportslige udgave. 29 mm lavere, 16 mm længere og coupe-form får den i hvert fald til at se sportsligere ud. Som bonus rummer bagagerummet stadig 530 liter – ligesom den almindelige.

Vi kører Sportback med tre forskellige motorer til præsentationen. Den mindste benziner, 35 TFSI med 150 hk får 48V mildhybrid, der kan give et lille boost mellem 0-40 km/t. Udfordringen er bare, at det er over 40 km/t, du har brug for boost. Her ender 35 TFSI med at virke en smule slap. Meget bedre er det med dieselmotoren, der har samme antal hestekræfter men 90 ekstra Nm. Q3 Spotback er godt tilpas med det ekstra moment.

Læs meget mere om vores køreindtryk i næste nummer af Bil Magasinet.

Audi Q3 Sportback
© Marcus Werner

Hvem er konkurrenterne?

Det er ikke så længe siden, at SUV’er med coupeform var niche, men i dag fås de i mange størrelser og prisklasser. En SUV med taglinje som en Coupe finder vi nærmest Q3 Sportback hos BMW med sin X2. Samtidig skal Q3 Sportback også konkurrere mod den populære Volvo XC40 og den mindre populære Range Rover Evogue.


Hvornår lanceres Audi Q3 Sportback?

Vi forventer at se Q3 Sportback hos forhandlerne til efteråret – nærmere november end oktober. Priserne er ikke på plads men Coupe-udgaver er ofte en smule dyrere end de almindelige SUV’er. I forhold til udstyr vil Q3 Sportback minde meget om Q3 når det kommer til niveau og priser. Infotainmentskærmen i midten er standard 8,8” men opgraderes til 10,1” hvis du vælger navigation.

Audi Q3 Sportback
© Marcus Werner

Lige nu læser andre

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...