Audi Q3 2018 blå SUV front forenden køre quattro

Ny Audi Q3 er gået digital

Audi Q3 har været på markedet siden 2012 - nu har Audi introduceret den helt nye generation af Audi Q3. Kabinen og instrumenter er digitale i alle versioner. Læs hele testen af Audi Q3 her

9. december 2018 af Frederik T. Frey

Hvor?

Den nye Audi Q3 præsenteres i Sydtyrols italienske del...men hernede står de fleste skilte på tysk, og der er en meget østrigsk tone overalt.

Hvad er nyt i Audi Q3?

Der er ikke tale om et facelift – Q3 er kommet i en ny generation. Er pengepungen til det, kan Q3 trimmes, så der virkelig er noget for sanserne at gå på opdagelse i. Er du til analoge instrumenter, kan du lige så godt droppe den nye Audi Q3, for bag rattet er der udelukkende digitale skærmløsninger. Der er tre niveauer, hvoraf standardskærmen åbner ballet med en størrelse på 10,25”. I sit mest basale udtryk tager den sig af visninger som fart, omdrejninger og aktuelt gear.


Audi Q3 med B&O-anlæg

Skal der mere flair over skærmen bag rattet, kan virtual cockpit tilkøbes i to størrelser, hvoraf den største måler 12,3” og kan skræddersys, så du skiftevis kan se navigationskortet, motorens omdrejninger og hvilket musiknummer, anlægget spiller. Og netop musikanlægget er et andet sted, der kan bruges penge – og det endda med rød/hvide toner. B&O kan nemlig udstyre den nye Audi Q3 med et musiksystem med hele 15 højttalere spredt rundt i kabinen. 

Motorudvalg i Audi Q3

I motorafdelingen er særligt benzinmotorerne med 150 hk, 190 hk og 230 hk fine. Den kraftigste har tilmed en sprød lyd. Vil du hellere køre med diesel i tanken, er 35 TDI-varianten med 150 hk og 340 Nm eneste mulighed pt.

Uanset om der vælges forhjulstræk eller quattro-firehjulstræk, er Q3 letkørt, nem at overskue og føles let på tå klassen taget i betragtning. Krængningen er mindre udtalt end hos flere af de populære konkurrenter, og styretøjet reagerer både hurtigt og præcist. Der er dog ikke den store mængde af feedback til føreren. Men det kan også kun forventes i de mest sportslige indslag i klassen for kompakte SUV’er.

Kan du holde dig fra at udstyre Q3 med 20” fælge, kan du også nyde godt af en rimelig komfort. Napper du til gengæld de flotte kæmpefælge, bliver skærmkasserne monteret med en lille plastiklæbe (en form for interimistisk skærmforøger), da fælgene ellers ville være bredere end karrossen.  

Audi Q3 2018 blå SUV bagende bagfra køre quattro

Sådan opleves kabinen i Audi Q3

Det er i kabinen, at Audi’en for alvor overrasker. Her er uventede vinkler og designdetaljer, og i instrumentbordet sidder en ramme, der ligner listen uden om Q3’s udvendige luftindtag i snuden. På tværs af hele kabinen ligger en horisontal flade, der med skiftende tykkelse bugter sig igennem instrumentbordet. I testbilen var der ligeledes puder på dørsiderne beklædt i alcantara, der både i struktur og farve skaber en superfed kontrast i kabinen.

Generelt er kabinen lækker og moderne, men der er stadig og forståligt nok et stykke op til skærmløsningerne i en bil som den nye Audi A6, der giver en tilfredsstillende vibration, når en funktion benyttes.

Hvem er konkurrenterne til Audi Q3?

Audi's kompakte SUV står lige overfor biler som Volvo XC40, BMW X1/X2 og Jaguar E-Pace.

Hvornår lanceres ny Q3?

Q3 lander hos de danske forhandlere lige inden årsskiftet. 


Hvor sikker er Audi Q3?

Den nye Audi Q3 tilbyder høj sikkerhed med et omfattende udbud af sikkerhedssystemer, og nu har den kompakte SUV netop opnået de maksimale fem stjerner i Euro NCAP – en af de vigtigste sikkerhedstests for biler i Europa.

For at få den højeste bedømmelse med fem stjerner, skal en bil score point i alle vigtige Euro NCAP-kriterier. Den nye Audi Q3 er lykkes med dette i alle fire kategorier:

  • Beskyttelse af voksne i bilen
  • Beskyttelse af børn i bilen
  • Beskyttelse af fodgænger- og cyklistbeskyttelse
  • Sikkerhedssystemer

Sikkerhedssystemerne 'Audi Pre Sense Basic' og 'Audi Pre Sense Front' er standardudstyr i Audi Q3. Sidstnævnte advarer føren både visuelt og med lyd, når en kritisk situation med fodgængere, cyklister eller andre køretøjer registreres. Herefter indledes en nødbremsning, hvis det er nødvendigt.

Audi Q3 er også udstyret med vognbaneskiftadvarsel som standard, der advarer om kritiske situationer ved vognbaneskift, samt vognbaneafvigelsesadvarsel, som sørger for, at holde bilen på vejen.

Som ekstraudstyr fås 'Audi Assistentpakke' der omfatter adaptiv kørselsassistent, kamerabaseret vejskiltegenkendelse, parkeringshjælp plus, fjernlysassistent og nødsituationsassistent.

Priser på ny Audi Q3

Audi Q3 35 TFSI (manuelt gear)
Basis: 384.990 kr.
Advance: 412.040 kr.
S-Line: 434.982 kr.

Audi Q3 TFSI S-Tronic:
Basis: 414.052 kr.
Advance: 440.512 kr.
S-Line: 463.450 kr.

Q3 30 TDI (manuelt gear)
Basis: 393.000 kr.
Advance: 426.292 kr.
S-Line: 449.232 kr.

Q3 30 TDI S-Tronic
Basis: 426.862 kr.
Advance: 451.520 kr.
S-Line: 474.462 kr. 

Udstyrsvarianter i Audi Q3

Q3 Basis:
17″ alufælge.
LED-forlygter
Multifunktionsrat i læder
Aut. nødbremse med fodgænger- og cyklistgenkendelse.
Digital instrumentering (digital cockpit) 
2-zone Klimaanlæg
Lys- og regnsensor 
P-sensor bag 
8,8″ touchscreen

Q3 Advanced:
18″ alufælge
Kofangere i kontrastfarve 
Krom- og sort højglans pynt udvendig 
Læssekantbeskyttelse i aluminium

Q3 S-Line
S-Line styling, som inkluderer mere sportslig kofanger design, som er indfarvet. Sidst men ikke mindst kommer den med sportsundervogn.

Audi Q3 2018 blå SUV kabine interiør sæder s tronic quattro

Tilmeld dig Bil Magasinets nyhedsbrev

Måske er du interesseret i...